SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Országos tájékoztató fórum a felsőoktatásba jelentkezők szüleinek

Családinet [cikkei] - 2014-01-23
Hiánypótló céllal, országos tájékoztató fórumot indít a felsőoktatásba jelentkező végzősök szülei részére a Diákhitel Központ.
Országos tájékoztató fórum a felsőoktatásba jelentkezők szüleinek

A „szülői értekezleten” a jelentkezéssel kapcsolatos tudnivalókról és más hasznos információról is tájékoztatást kapnak az érdeklődők
 
A központ szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a fővárosi és vidéki helyszínekre szervezett "szülői értekezleteken" a jelentkezéssel kapcsolatos gyakorlati tudnivalók mellett a különböző ösztöndíjprogramokba nyerhetnek betekintést az érdeklődők, emellett megismerkedhetnek az aktuális munkaerő-piaci trendekkel, tájékozódhatnak a felsőoktatás finanszírozási lehetőségeiről és a továbbtanulás pszichológiájáról is.

Hasznosítható tanácsok hozzáértő emberektől a pontszámításról, felvételi jelentkezésről…
    
Szakemberek osztanak meg hasznos tanácsokat és gyakorlati tudnivalókat a felvételi jelentkezésről, pontszámításról, a finanszírozási lehetőségekről, az ösztöndíjakról, a pályakezdők munkaerő-piaci elhelyezkedésének esélyeiről. Szakpszichológus tárja fel a továbbtanulás előtt álló fiatalok speciális életszakaszának lelki tényezőit, valamint egy gyakorló édesanya, egyben a program háziasszonya, Szily Nóra is mesél saját tapasztalatairól - ismertették.
    
A rendezvénysorozat célja

Az ingyenesen látogatható, 70 perces programsorozat abban kíván segítséget nyújtani, hogy a diákok jövőjét hosszú távon meghatározó továbbtanulási döntést a diákok ne családjuktól elszigetelve, hanem közösen hozzák meg, felelős, széles körű tájékozódást követően - írták.
  
Az első rendezvény csütörtökön az ELTE-n, a Gólyavárban lesz.  
További információk a
www.diakhitel.hu oldalon találhatók.

Forrás: MTI
Fotó:
imagerymajestic - FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja