SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Jövő péntekig lehet jelentkezni a középiskolákba

Családinet [cikkei] - 2022-02-11
Jövő péntekig, február 18-áig lehet jelentkezni a középfokú intézményekbe - közölte az Oktatási Hivatal (OH) pénteken az MTI-vel.
Jövő péntekig lehet jelentkezni a középiskolákba

A hivatal nyilvánosságra hozta honlapján a központi írásbeli felvételi vizsgadolgozatok eredményeinek átlagait és eloszlását, így a felvételizők összehasonlíthatják teljesítményüket, és megalapozottabban dönthetnek arról, melyik középfokú iskolákba jelentkeznek - írták.

Az előzetes adatok szerint az idei átlageredmények szinte minden esetben magasabbak a korábbi három év eredményénél, egy esetben pedig azonosak azzal - tették hozzá.

Ismertették: a középfokú felvételi eljárásban a 9. évfolyamra jelentkezők felvételi lapjait - tanulói adatlap és jelentkezési lapok - az általános iskolák töltik ki, a 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak pedig egyénileg kell kitölteniük a lapokat a kifir2.kir.hu/JellapKitolto/egyeni címen elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén.

A kitöltött dokumentumokat február 18-áig a www.oktatas.hu/kozneveles/kozepfoku_felveteli_eljaras/egyeni_jelentkezes_menete címen elérhető tájékoztatóban leírtak szerint kell eljuttatni a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskolákba és az Oktatási Hivatalba. A kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
Nyitókép (illusztráció): depositphotos

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja