SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Téged is vár a válaszkész szülők egyesülete

Dobiné Olasz-Papp Nóra [cikkei] - 2012-02-06
Egyesületünk 2011-ben alakult, hogy hiteles, szakértői információkkal segítsük az eligazodást a bizonytalan, nehéz, ám egyben örömteli élményben, mikor új taggal bővül a család. Az információk sokasága eltemet, de közelebb nem feltétlenül visz a megtapasztalt egység élményhez. Mi a tapasztalat és tanulás útján megpróbálunk segíteni Neked is!
Téged is vár a válaszkész szülők egyesülete

Alapító tagjaink mind gyakorló, egy- vagy többgyermekes szülők. Saját bőrünkön tapasztaltuk meg a neveléssel, gondoskodással kapcsolatos információk sokaságát, melyek nagy része hiteltelen és romboló hatással bír mind az egyénre, mind a szülő-gyermek kapcsolatra. Tudjuk, milyen nehéz út vezet önmagunk megtalálásához, az ősi tudáshoz, a szülői magabiztossághoz, és hogy hinni tudjunk önmagunkban, elveinkben, ezért segítséget nyújtunk ehhez! Szakmai és tapasztalati hátterünkkel hiteles információkkal szolgálunk a kötődő, válaszkész nevelés jegyében. Szemléletünk szerint az alapok nagyon fontosak egy gyermek életében, a szülő-gyermek kapcsolatban, ezért már várandósság előtt érdemes felkészülni a családi életre, változásokra.

Az Egyesület célja a válaszkész szülő fogalmának megismertetése, az igény szerinti (első 6 hónapban kizárólagos) szoptatás fontosságának népszerűsítése, a természetes elválasztódás elfogadtatása, ill. ha elválasztás szükséges, annak szeretetteli módjának ismertetése, a hordozással, szoptatással, éjszakai gondoskodással kapcsolatos tévhitek eloszlatása, az anya-magzat kommunikáció fontosságának terjesztése, a gyermekek pszichés fejlődésének megfelelő támogatása, kihangsúlyozva a gyermekek egyediségét, saját személyiségét, a nevelés tekintélyelvűségével szemben a szívközpontú nevelés elemeinek megismertetése.

Célkitűzés az anyákat, apákat megismertetni önmagukkal, családi, „hozott” mintáikkal, melyek nagyban befolyásolják saját gyermekükkel való kapcsolatukat.

További cél a családot egységként tekinteni, így információinkat az apákhoz is eljuttatni, hogy ők is a megfelelő mértékben tájékozódhassanak és kivehessék részüket a gyermekről való gondoskodásból, így ez is a gyermek megfelelő érzelmi ellátásához és megfelelő pozitív minta elsajátításához járul hozzá.

Amit mi teszünk érted:

  • hordozási tanácsadás
  • szoptatási tanácsadás
  • kötődő nevelési szemléletű pszichológiai tanácsadás
  • online és személyes tanácsadások
  • szakértői csapat segítsége
  • gyakorló szülők tapasztalata és megértő figyelme
  • ételkóstolók az egészséges családi táplálkozás jegyében
  • kirándulások, családi napok

Amit te tehetsz értünk:

  • dolgozhatsz velünk
  • támogathatsz minket
  • részt vehetsz programjainkon egész családoddal
  • ajánlhatsz minket ismerőseidnek, barátaidnak

Kérdéseddel, észrevételeddel fordulj hozzánk bátran, várjuk jelentkezésedet az info@valaszkeszszulok.hu címen!

Bővebb információ elérhető a www.valaszkeszszulok.hu címen!

Dobiné Olasz-Papp Nóra


Dobiné Olasz-Papp Nóra
Baba-mama kapcsolati- és pszichológiai tanácsadó

Elérhetőségeim:
Honlap: http://www.dobinenora.hu
             http://www.valaszkeszszulok.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja