SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Folyton beteg a bölcsis gyermekem!

[cikkei] - 2014-11-17
Itt az ősz a megfázások és az influenza időszaka, melyet mindenki messziről el akar kerülni. De vajon mekkora ennek az esélye, főleg, ha a gyermek közösségbe jár?
Folyton beteg a bölcsis gyermekem!

Szinte minden szülő és gyermekorvos egyet ért abban, hogy a legjobb az lenne, ha a gyermek novembertől áprilisig otthon lenne, hiszen így nagymértékben elkerülhető lehetne a köhögés, orrfolyás, és minden egyéb, ami ezzel jár. De ezt sajnos nem lehet, tehát ezt az időszakot valahogy át kell vészelni.

Erősítsük az immunrendszerét!

A legjobbat azzal tesszük, ha már jóval az influenza szezon előtt elkezdjük gyermekünk szervezetét erősíteni, mivel így van a legnagyobb esélyünk arra, hogy megelőzzük a megbetegedést, vagy legalábbis abban segítünk, hogy könnyebben átvészelhető legyen a gyermek (és a szülő) számára is. Figyeljünk a táplálkozásra, és ha szükséges, adjunk a gyermeknek táplálékkiegészítő formájában is vitaminokat.


Betegen ne vigyük bölcsibe!

Ezt a legtöbb szülő tudja, illetve meg tudja oldani a felügyeletet abban az esetben is, ha beteg a kicsi. Beteg gyermeket közösségbe vinni nem lehet. Sem neki, sem pedig a körülötte lévő gyermekeknek nem jó. Valószínű, hogy haza kell majd vinned. Tehát, ha már úgy látod, hogy nagyon és folyamatosan folyik az orra, vagy elég csúnyán köhög, rossz a közérzete, bágyadt, akkor inkább próbáld megoldani aznap a felügyeletét máshogy, még akkor is, ha nincs láza. Hiszen gondoljunk bele, hogy nekünk sem kellemes egész nap betegen dolgozni.

Mindig érdeklődj a bölcsődében az éppen tomboló betegségekről, hogy tisztában legyél vele, fel tudj készülni, illetve meg tudd előzni gyermekednél. Tájékozódj a gyermek háziorvosánál, vagy a természetgyógyásznál, hogy hogyan, milyen módon tudod megvédeni a kicsi egészségét ebben az időszakban is!

Fotó: cherylholt/Pixabay.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja