SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A szuper anyukáknak néha gonosz boszikká kell válniuk a gyerekük érdekében

Kerékgyártó Andrea [cikkei] - 2022-02-02
Mindenki utálja, amikor épp ő a "gonosz anya" - de néha sajnos muszáj.
A szuper anyukáknak néha gonosz boszikká kell válniuk a gyerekük érdekében

"Apa olyan szemèt!" - sziszegi a kisfiú. "Korlàtozza, hogy mennyit lóghatok a neten!"

"Hú, akkor ràm mit mondanàl, ha èn lennèk az anyukàd? Fanni egyàltalàn nem lóghat a neten! Napi 10 percet jàtszhat a telefonon, egy àltalunk lecsekkolt jàtèkkal."

Erre elkerekedik a szeme.

"Tudod egyèbkènt apukàd mièrt nem engedi, hogy kontroll nèlkül netezz? Mert szeret tèged! A szülők sajnos sokszor kènytelenek olyat tenni, ami miatt a gyerekek gonosznak gondoljàk őket. Hidd el, nekünk sem jó ez, sokkal egyszerűbb lenne ràtok hagyni, hogy csinàljatok, amit akartok, mint àllandóan küzdeni veletek." 

Aztàn hosszan beszèlgetünk. Làtom rajta, hogy kezdi kicsit màskèpp làtni a dolgokat.

Fannival is rendszeresen beszèlünk erről. Őszintèn elmondom neki, mennyire utàlom, amikor "gonosz anya" vagyok. Ahogy azt is, hogy ez mindig az ő èrdekèben törtènik.


Így váltam gonosz boszorkányból a világ legszuperebb anyukájává egy nap alatt

Tavaly óta van egy anekdotànk, amin sokat nevetünk. Amikor a törtènet megesett, egyáltalán nem voltunk vidàm kedvünkben. Törtènt ugyanis, hogy dolgozatot írtak a szorzótàblàból. Fanni pedig megmakacsolta magàt ès kijelentette, hogy ő bizony nem tanulja meg. 

Tudom, hogy nem szereti a szàmokat, hamar kiderült, hogy a matematika nem az ő vilàga. Meg is mondtam neki, hogy semmi baj, ha nem lesz ötös belőle. Ahhoz viszont ragaszkodom, hogy az alapokat megtanulja. Összeadni, kivonni, osztani ès szorozni egyszerűen tudni kell. Azzal is pontosan tisztàban voltam, hogy ő borulna ki legjobban, ha rossz jegyet kapna. Addig ugyanis egyetlen egyszer kapott egy nègyest technikàból egy kevèsbè jól sikerült hajtogatàsra ès igencsak a szívère vette.

Elővettem hàt a zord ènemet ès megmondtam neki, hogy addig nem megyünk le jàtszani, amíg nem tudja a szorzótàblàt tisztessègesen. Ment a hiszti, síràs-rívàs, dacoskodàs. 

A vègèn elvesztettem a türelmemet ès szó szerint az asztalra csaptam. "Màrpedig innen fel nem kellsz, amíg nem tudod a szorzótàblàt!"

"Anya, te egy gonosz boszorkány vagy!" - kiabàlta Fanni, majd dúlva-fúlva nekiàllt tanulni.

Nem telt el tíz perc, amikor jött, hogy kèrdezzem ki. Kente-vàgta az egèszet.

"Làtod, csillagom? Olyan agyad van, hogy bàrmit pillanatok alatt meg tudsz tanulni. Kellett ez a fèlóràs balhè?"

Màsnap hibàtlan, csillagos ötös dolgozatot írt. Ragyogva ugrott a nyakamba: "Te vagy a vilàg legszuperebb anyukàja!" - duruzsolta. "Köszönöm, hogy nem hagytad, hogy ne tanuljam meg!"

Így vàltam hàt egyik napról a másikra gonosz boszorkányból a vilàg legszuperebb anyukàjàvà. Mert a szuper anyukàknak bizony nèha boszikkà kell vàlniuk a gyerekük èrdekèben. Szerencsére ezt most màr Fanni is tudja ès nevetve idèzzük fel újra ès újra ezt az esetet.

Olvasd el ezt is: 7 ok, amiért a szigorú nevelés tesz a legjobbat a gyereknek

Forrás: Lányomnak az életről 
Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja