SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

8 mesés, játékos trükk a hiszti kezelésére - próbáld ki te is!

Családinet [cikkei] - 2024-05-27
A játékos trükkök nemcsak hatékonyan segítenek a hiszti kezelésében, hanem erősítik a szülő-gyermek kapcsolatot is.
8 mesés, játékos trükk a hiszti kezelésére - próbáld ki te is!

Játékötletek a hiszti megszüntetésére

A gyermeki hiszti kezelése nem könnyű feladat, ráadásul a szülő maga is feszült és ideges lesz a kicsi jelenete láttán - de miért ne próbálhatnánk meg kreatív módszerekkel oldani a feszültséget?

A játékos megközelítések nemcsak hogy hatékonyak, de segítenek a gyermekeknek abban is, hogy jobban megértsék és kezeljék érzelmeiket. Íme néhány játékos trükk, amelyekkel kizökkenthetjük a gyermeket a hisztizésből:


1. "Varázspálca" módszer

Készítsünk otthon egy egyszerű "varázspálcát" (ez lehet egy színes ceruza, egy dekorált pálca, vagy bármi, ami elég különlegesnek tűnik). Amikor a gyermek hisztizik, vegyük elő a varázspálcát és mondjuk, hogy ezzel varázsolunk egy mosolyt az arcára. Kérjük meg, hogy együtt mondjunk egy varázsszót, mint például "mosolymanó". Ez a módszer eltereli a figyelmét és játékossá teszi a helyzetet.


2. "Érzelem bubi" játék

Fújjunk buborékokat a gyermek számára, és mondjuk, hogy minden buborék egy-egy rossz érzést visz magával. Kérjük meg, hogy próbálja meg elkapni a buborékokat, és képzelje el, hogy ezzel megszabadul a rossz érzésektől. Ez a játék nemcsak szórakoztató, de segít a gyermeknek vizualizálni a negatív érzelmei elengedését.


3. "Varázsszőnyeg" trükk

Helyezzünk egy szőnyeget vagy egy nagyobb takarót a padlóra, és mondjuk, hogy ez egy varázsszőnyeg, amely bárhová elrepítheti őt, ahol jól érzi magát. Kérjük meg a gyermeket, hogy üljön rá, és közösen képzeljünk el egy vidám helyet, mint például egy vidámpark vagy egy tengerpart. Ez a módszer segít a gyereknek kizökkenni a hisztiből és egy kellemesebb helyre fókuszálni.


4. "Nevetés terápia"

A nevetés az egyik legjobb módja annak, hogy oldjuk a feszültséget. Kezdjünk el vicces arcokat vágni, vagy mondjunk egy-egy rövid, humoros történetet. Ha van otthon egy plüssállat, játszassuk vele el a történetet. A nevetés eltereli a figyelmet és segít a gyermeknek ellazulni.


5. "Titkos kézfogás"

Találjunk ki egy titkos kézfogást, amit csak mi és a gyermek ismerünk. Amikor hiszti jeleit látjuk, kezdeményezzük ezt a titkos kézfogást. Ez egy olyan közös tevékenység, ami kizökkenti a gyermeket és emlékezteti arra, hogy különleges kapcsolat van köztünk.


6. "Szivárvány lépcső" játék

Képzeljük el, hogy egy képzeletbeli lépcsőn sétálunk, ahol minden lépcsőfok más-más színt képvisel, és minden szín más-más érzést jelképez. Kérjük meg a gyermeket, hogy lépjünk együtt felfelé a lépcsőn, és minden egyes lépésnél mondjunk egy pozitív érzést vagy élményt, mint például "boldogság", "szeretet", "játék". Ez a vizualizációs játék segít a gyermeknek a pozitív érzésekre koncentrálni.


7. "Éneklő sárkány" mese

Meséljünk egy rövid történetet egy sárkányról, aki mindig hisztizik, de amikor énekelni kezd, mindenki körülötte boldog lesz. Kérjük meg a gyermeket, hogy énekeljen egy vidám dalt, mint ahogy a sárkány tette a mesében. Az éneklés felszabadítja a feszültséget és boldogságot hoz.


8. "Varázslatos tükör"

Tartsunk egy képzeletbeli tükröt a gyermek elé, és mondjuk, hogy ez egy varázstükör, amely csak akkor mutatja meg a legszebb mosolyát, ha a gyermek is mosolyog. Kérjük meg, hogy próbálja meg megnevettetni a tükröt. Ez a játékos módszer eltereli a figyelmet a hisztiről és mosolyt csal az arcára.


A játékos trükkök nemcsak hatékonyan segítenek a hiszti kezelésében, hanem erősítik a szülő-gyermek kapcsolatot is. Ezek a módszerek kreativitást és képzelőerőt igényelnek, de éppen ez teszi őket különlegessé és hatékonnyá. Próbáljuk ki ezeket a játékos technikákat, és figyeljük meg, hogy melyik működik a legjobban a mi gyermekünknél.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja