SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Pótdíjat kell fizetniük a "rossz szülőknek" egy étteremben, ha nem viselkednek a gyerekeik

Németh Noémi [cikkei] - 2024-07-04
Nincs mese, ebben az étteremben viselkedni kell, különben fizethetünk. Az étlap alján jelzik, hogy a "szülőségre alkalmatlan felnőttek" számára extra díjat számítanak fel.
Pótdíjat kell fizetniük a "rossz szülőknek" egy étteremben, ha nem viselkednek a gyerekeik

Pótdíjat kell fizetni egy étteremben, ha rosszul viselkednek a gyerekek

Nagy vitát váltott ki az interneten a Toccoa Riverside Restaurant húzása az Egyesült Államokban: ha úgy ítélik meg, hogy az étteremben tartózkodó gyerekek rosszul viselkednek, pótdíjat számolnak fel a szüleik számára. Ezt az étlap alján jelzik "szülőségre alkalmatlan felnőttek" címszó alatt - írja a foodandwine.

A pótdíj összege nincs feltüntetve, a vendégek szerint erről egyénileg döntenek - de van, aki úgy nyilatkozott, hogy 50 dollárt kellett fizetnie, ráadásul úgy, hogy a gyerekei nem is rosszalkodtak.

„A tulajdonos kijött és elmondta, hogy a gyerekeim viselkedése miatt 50 dollárt tesz hozzá a számlámhoz. A gyerekeim egy tabletet néztek, amíg meg nem érkezett az étel, megették az ételüket, majd a feleségem pedig kivitte őket a szabadba, amíg én vártam, hogy kifizessem a számlát” - mesélte egy csalódott vendég, írja a 29news.com.

A tulajdonos ezzel szemben úgy nyilatkozott, hogy még sosem hajtották be a pótdíjat egy családon sem, és ahhoz "nagyon rossznak kell lennie" egy gyereknek, hogy ilyen történjen. Mint mondja, döntése nem a gyerekek ellen szól, hanem a szülők ellen, akik nem tudják, hogy kell megnevelniük a gyerekeiket. Véleménye szerint ebbe a kategóriába tartozik az, amikor a kicsik például szaladgálnak az asztalok között.

Az extra díjat néhány éve vezették be, a Covid-járvány kitörése környékén. Azt egyelőre nem tudni, hány vendéget vesztettek ezzel a döntéssel, és hányat nyertek - például olyanokat, akik szívesebben keresnek fel "gyerekmentes", csendesebb helyszíneket. A redditen rengetegen kritizálták az éttermet, többek között fájdalmasnak és passzív-agresszívnek nevezték ezt a fajta megkülönböztetést. 

Az tény, hogy az étteremben rohangáló gyerekek balesetet szenvedhetnek és kárt okozhatnak, valamint a hangoskodás is zavarhat másokat, ám napjainkban, amikor a szülők folyamatosan amiatt aggódnak, hogy elég jó szülők-e, hogy mit rontanak el és hogy lehetnének tökéletesek, rossz szülőnek bélyegezni valakit és felszámolni a "szülőségre alkalmatlan felnőttek" számára kijelölt pótdíjat, méltatlanul arrogáns megoldásnak tűnik.

Indexkép: Depositphotos.com 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja