SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Megőrjít ez a gyerek!

[cikkei] - 2004-04-28
Azon gondolkodom, milyen voltam 11 éves koromban. Arra biztosan emlékszem, hogy idétlen, piros télikabátom volt és szalvétát gyűjtöttem. Kamaszodni csak úgy 16 körül kezdtem. Akkor ezzel a kis méregzsákkal itt most mi van????
Megőrjít ez a gyerek!

Tizenegy éves. Kéthavonta akar hosszú, illetve rövid hajat. Úgy tűnik, vége a fiús korszakának is, pedig az hosszú évek óta tart, és bővülő szárú farmereket vetet haspólókkal. Buta tinimagazinokat rejteget a szobájában, és szerinte nem elég trendi a három hónapja kapott mobiltelefonja, mert nem polifónikus a hangja.

Tegnap azt vágta a fejemhez, hogy attól, hogy minden héten kiolvasom a Fitt Infót, és a Shape magazint, higgyem el, hogy egy dekát se fogok fogyni. Persze már akkor nyitogatta a pofonosládám tetejét, mára meg aztán teljesen betelt a pohár. Van valami fiú ugyanis. Valami Péter, aki – határozottan emlékszem erre is – tavaly még dedós volt és verekedős. Most itt téblábol délutánonként a ház előtt. Azóta a gyerek persze lelkiismeretesen viszi sétálni a kutyát. Amikor viszont Imádott Péternek kosár edzése van, akkor a kutya véletlenül bezáródik a hálószobámba, és miszlikre rágja az összes üvegszálas harisnyámat, amit reggel az ágyra borítottam.

Én ezt nem bírom tovább! Nincs itt valami tévedés? Nem kéne ennek a gyereknek egy kicsit később kamaszodni? Hova a fenébe rohan?

De nem is ez a legrosszabb. Ma reggel, amikor huszonnyolcadszorra vesztünk össze a kutya – tornazsák – öltözködés – ellenőrző – mikorjösszhaza – tárgykörében, rájöttem, hogy tulajdonképpen nem csak ő megy az én agyamra, ez fordítva is igaz. Pontosan ugyanazokat a kifejezéseket használtam, mint annak idején a szüleim. Kezdve a „ Majd meglátod, hogy…”-tól az „Én vagyok az anyád, azt teszed, amit én mondok” szlogenmondatig. Aztán elvigyorogtam magam. Ő is. Mert okos a büdös disznó, szerintem még azt is pontosan tudja, mi járt a fejemben.

Hagytam a fenébe az egész kutya – tornazsák – öltözködés – ellenőrző – mikorjösszhaza témát, és kifújtam magam. Ok, ha kamaszodik, hát kamaszodik. Megoldjuk. Túlleszünk rajta. Én pedig majd higgadtan, inkább barátian kezelem a dolgot. Na, indulhat a nap!

Azért persze az ajtóból visszavigyorgott:

- Tuti, hogy ebből is írsz egy cikket!

Utánavágtam a cipőmet.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

Németh Kornél két napja távozott ismeretlen helyre az otthonából.
"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

Olvasóink segítségével készítettünk egy gyűjteményt vicces és meglepő beírásokról - mutatjuk a kedvenceinket!
Hogyan fogyhatunk inzulinrezisztensként?

Hogyan fogyhatunk inzulinrezisztensként?

Az inzulinrezisztenciával élőknek még nehezebb lehet a fogyás, mint az e tekintetben egészségeseknek, éppen ezért számít olyan sokat a professzionális segítség. Czakó Bettina, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa, okleveles táplálkozástudományi szakember MSc a biztonságos, tartós súlyvesztés alapjairól beszélt az érintetteknek.
Eltűnt egy 13 éves lány - a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Eltűnt egy 13 éves lány - a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Szabó Regina Petrát keresi a rendőrség.
A szerkesztő ajánlja