SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kiruccanás egy kilenc hónapos kisbabával

Keviczky Csilla [cikkei] - 2006-06-12
Nekem is nehezen megy. Nincs gyakorlatom a gyereknevelésben, és tudom, hogy minden olvasott és megélt cikk és tapasztalat nagyon sokat ad és segít. Emlékszem, amikor a babát vártam azt sem tudtam mit kell vásárolnom az érkezésig. Ezen a honlapon összeírt babakelengye lista sokat segített és rengeteg ötletet adott.
Kiruccanás egy kilenc hónapos kisbabával

Szeretnék egy-két röpke tanácsot, ötletet adni a rövid kis utakhoz. Két fontos terület van a babával való gondoskodásnak, amelyre fel kell készülni: az etetés és a pelenkázás. Pelenkázásnál és az etetésnél is nagyon sokat segít a nedves törlőkendő. Kocsival utaztunk és elővettem a korábban nagy ötletként megvásárolt ételmelegítőt, ami az autó szivargyújtóján keresztül is képes a babaételt a legmegfelelőbb hőfokra felhevíteni. Remek találmány és időt kapunk általa. Nem kell két etetés közben hazaszaladni.
Vittem még egy kiskanalat, egy állkendőt és egy kis anyag törlőkendőt, hogy ne maszatoljunk mindent össze.

Nasi is kellett. Praktikus (ha szereti a baba) banánt vinni. Könnyen etethető vele a gyermek és menet közben is fogyasztható.


Pelusozásnál nem vittem, de hasznos lett volna egy kis pelenka alátét az ülésre (a nedves meglepetések elűzésére). Ott volt velem a popsikrém és a zacskók az elhasználódott pelenkákhoz.

Fiam nagyon szeret látni és mozogni. Most fedezte igazán fel a világot. Felállt. Kúszásokkal és mozgásokkal tudja és szereti áthidalni a távolságokat. Így egy idő után a gyerekülésbe bekötötten, a hosszú ülés igen unalmassá vált. Több pihenőre és sok-sok kedvenc játékra van szükség. Őt még nem kötik le az ablakon át bevillanó táj futó képei. Nem kellenek nagy dolgok, végveszély esetén egy műanyag kártya, színes papírdoboz vagy egy zörgő reklámszatyor is megteszi és pótolja a hiányzó kedvenceket.

Jó utazást Mindenkinek!

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja