SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

D. Tóth Kriszta: Lolamesék már DVD-n!

Családinet [cikkei] - 2010-11-05
Lola izgalmas kalandjai most DVD-n folytatódnak, hiszen még annyi felfedezni való maradt!
D. Tóth Kriszta: Lolamesék már DVD-n!

lolamesek_d_toth_krisztaD. Tóth Krisztát a hazai nagyközönség elsősorban híradós műsorvezetőként ismerhette meg, ám az elmúlt néhány évben komoly rajongótábora alakult ki azok körében is, akik a Lolamesék bájos történetein keresztül kezdik megérteni és megszeretni az őket körülvevő világot. A ma már óvodás Lolát 2005 februárjában ismerhette meg a közönség. Akkor indult D. Tóth Kriszta Lolával az élet című rovata Magyarország egyik legnépszerűbb női magazinjában. A rendkívül népszerű cikkekből nőtte ki magát a Lolamesék gyermekkönyvsorozat, amelyet 2010-ben szakmai szervezetek és az olvasók közösen beválasztottak az elmúlt 10 év 50 legjobb gyerekkönyve közé. És Lola világa most valóban életre kel: a kislány kalandjaiból készült elragadó rajzfilmek első négy epizódja egy csokorba gyűjtve, önálló DVD formájában is kiadásra kerül!

D. Tóth Kriszta kislánya, Lola szemével látja és láttatja a világot és Lola kedvesen humoros, néha csetlő-botló történeteit megírva igyekszik válaszokat adni a gyerekeknek az őket érdeklő és érintő, mindennapi és komolyabb kérdésekre.

"A Lolamesékben szívünk-lelkünk benne van. Ezek a történetek valódiak, hiszen egy valódi óvodás valós kérdései alapján íródtak, egy valódi családról, rólunk szólnak." - mondta D. Tóth Kriszta. "A Lolamesék olyan témákkal foglalkozik, amelyek minden óvodás és kisiskolás gyereknek - és szüleinek - ismerősek."


A Lolamesék sikere a nemzetközi porondon folytatódhat! A nemrég megrendezett Cartoon Forum nemzetközi konferencián a Lolamesék rajzfilmek a 7 legjobb magyar animációs gyerekfilm között szerepelt, így nagy eséllyel pályázik arra, hogy az országhatárokon kívül is megismerhessék Lola történeteit a gyerekek.

A felfedezésre váró történetek:

  1. Paracsidom kertészet
  2. Legeslegjobb barátok
  3. Kukasziget és palackpulcsi
  4. Jövős-menős karácsony

D. Tóth Kriszta élvezetesen megírt meséit, az illusztrációkért és animációs munkákért többszörösen díjazott grafikusművész, Faltisz Alexandra rajzolta meg. A rajzfilmek forgatókönyvét D. Tóth Kriszta és Albena Petrova, a Cinemon Entertainment munkatársa írta. A karakterek hangját D. Tóth Kriszta (mama) és Károlyi Lilla (Lola) kölcsönözte.

A DVD Stahl Judit ajánlásával kerül a boltok polcaira: "Igyekszem a gyerekemen a lehető legkevesebbet rontani: ha tévézik, csak olyat nézzen, amitől kiegyensúlyozott, jókedvű, tisztaszívű ember marad. Lola meséi hiteles, vidám rajzfilmek; minőségi szórakozás, amely igazi gyerekcsemege."

Az alkotók fontosnak érzik, hogy minden lehetséges módon segítsék a nehéz sorsú gyermekeket megsegítő Mosoly Alapítványt, így minden eladott DVD árából 10 Ft kerül felajánlásra az Élményterápiás gyermekprogramok támogatására!

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja