SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Megjelent a Gnomeo & Juliet eredeti filmzenéje új és klasszikus Elton John dalokkal!

Családinet [cikkei] - 2011-02-17
A tizennégy dalt tartalmazó albumra a világ egyik legsikeresebb szerzőpárosa, Elton John és Bernie Taupin dalai kerültek fel, természetesen Sir Elton előadásában.
Megjelent a Gnomeo & Juliet eredeti filmzenéje új és klasszikus Elton John dalokkal!

gnomeo_juliet_cdA klasszikus slágerek mellé két vadonatúj nóta is felkerült: a “Hello Hello” és a “Love Builds a Garden”, valamint a Nellie Furtadoval duettben énekelt ’73-as sláger, a “Crocodile Rock” szenzációs újrafeldolgozása. Az albumon még az Oscar-díjra jelölt szerző, James Newton Howard és Chirs Bacon válogatásait is megtalálhatjuk.

A klasszikus Elton John felvételek között olyan dalokat hallhatunk a filmzenei albumon, mint a “Saturday Night’s Alright for Fighting”, a “Don’t Go Breaking My Heart” (duett Kiki Deevel), a “Bennie and the Jets”, a “Tiny Dancer” és a “Your Song.” “Mindig is Bernie-vel közösen írtuk a dalokat. Ő a szövegeket, én a melódiákat, szeretek így dolgozni. A Gnomeo és Juliet egy csodálatos és vicces szerelmi történet!” – fűzi az album megjelenéshez és a filmhez Elton John.

A Tony-, Grammy- és Oscar-díjas énekes-dalszerző, zenész és humanitárius Sir Elton John élő popzenei legenda. Karrierjének több mint négy évtizede alatt, több mint negyed billió lemezt adott el és több mint félszáz Top 40-es slágert produkált. A világsztár munkássága a hangstúdióktól, óriási koncerttermeken keresztül egészen a Broadway-ig terjed. A Billborad Magazine a történelem legsikeresebb szóló művészének titulálta. Első animációs filmhez írt zenéje a “Oroszlánkirály” volt.

Szerzőtársa, Bernie Taupin a pop történelem egyik legsikeresebb alkotója, a filmhez írt dalokhoz hozzáteszi: “újra kellett magamat egy kicsit értékelnem, popzenei érzékenységgel feltöltődnöm, ami azért ott van még rejtve az alapvetően anti-pop zenei beállítottságú agyamban.”  

Mellettük még James Newton Howard és Chris Bacon válogatták össze a filmhez a zenéket olyan ikonikus Elton John-Bernie Taupin melódiák felhasználásával, mint a “Tiny Dancer”, a “Rocket Man”, a “Bennie & The Jets” és az “I’m Still Standing”. A korábban Elton John bandájában szereplő Howard nevéhez olyan filmzenék kötődnek, mint “Pretty Woman”, a “The Fugitive”, a “The Sixth Sense”, a “Michael Clayton” és a hamarosan mozikba kerülő “Green Hornet”.  Bacon korábban Howard-nak segédkezett, majd önállósodott, és olyan filmekhez kreált zenéket, mint a “Space Chimps” vagy a “Waking Sleeping Beauty.”



Az animációs film sztoriját William Shakespeare klasszikus darabja ihlette. Két ellenséges kert fiatal törpéi, Gnomeo (James McAvoy hangjával) és Juliet (Emily Blunt hangjával) megpróbálják elkerülni a tragédiát, és vidám befejezéssel zárni szerelmük történetét. Hogyan lelhetik meg a boldogságot a fiatal törpe szerelmesek a rózsaszín plasztik flamingók, az ellenségeskedő szomszédság és a hátborzongató fűnyíró versenyek világában? Ez kiderül a filmből…

A szinkronhangok között olyan további hírességek sorakoznak még, mint az Oscar-díjjas Michael Caine és Maggie Smith, Jason Statham, Patrick Stewart, Ashley Jensen, Stephen Merchant, Ozzy Osbourne, Dolly Parton és Hulk Hogan.

Elton John, aki producerként is részt vett a prodzsektben, így összegzi a filmet: “A Rómeó és Julia minden idők legnagyszerűbb szerelmes története. A kertitörpék velünk együtt szinte az egész világot belakják. Ez a társítás ragyogó ötlet volt!”

Az Egyesült Államokban február 11-én mutatták be először a “Gnomeo és Juliet”-et, mely Elton John mellett Baker Bloodworth, Steve Hamilton Shaw és David Furnish producer munkáját dicséri. Az animációs vígjátékot már a hazai mozikban is láthatjuk!
 
Bővebb info: Facebook.com/disneymusic vagy kövesd itt:  Twitter.com/disneymusic

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja