SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Csicsi: Pimpinkin

[cikkei] - 2008-04-22
Az EMI legfiatalabb előadója Csicsi (Castagno Claudia), a magyar-argentin szülők bájos 5 éves kislánya. A csilingelő hangú óvodás első lemeze önmagáról és Pimpinkin nevű nyuszi barátjáról szól, a közösen megélt élményeikről, szülinapi buliról, állatkerti látogatásról, az esti lefekvésekről. A dalok zenéjét a gyermekdalokkal most debütáló, de korábbi munkái révén országosan ismert DJ Brunner Zsolt, a szövegeket pedig Ádori Péter írta.
Csicsi: Pimpinkin

Csicsi és barátja Pimpinkin, a cukor kis nyuszimusz


Hogy kicsoda Csicsi? Már sokan ismerik az Internetről, ahol az egy éve készült amatőr házi videóját eddig több mint 150 ezren látták. Abban a dalban barátjáról, a piros szemű Pimpinkinről énekel, akivel nagyokat sétálnak, és ha egy jó zene szól táncra is perdülnek. Olyan jó barátok lettek, hogy Pimpinkin még a Nyuszitáncot is megtanította az immár ötéves Csicsinek, akire az Index internetes portál és a TV2 Aktív című műsora is felfigyelt.



Akik látták ezeket a riportokat nemcsak azt tudhatták meg, hogy Csicsi (Castagno Claudia) egy kedves, vidám, felszabadult óvodás, akinek gyönyörű tiszta hangja van, hanem hogy apukája argentin, anyukája magyar, mindketten zenészek, akik egy latin zenés műsorral járják az országot és a világot. Kislányuk tőlük örökölte a muzikalitást és a vágyat, hogy minél nagyobb közönség előtt énekelhessen. Már szülei fellépésein is rendszeresen felkéredzkedik a színpadra, hogy egy-két számot elénekelhessen Ő is. Csicsi imádja a színpadot, a közönséget, a táncolást. Fantasztikus hangja mellett tánc tudása is kiemelkedő korához képest, valamint hogy spanyolul ugyanolyan anyanyelvi szinten beszél, mint magyarul.Most azonban Csicsinek még nagyobb vágya is teljesülhet, hiszen elkészült az első lemeze, amely róla és barátjáról Pimpinkinről szól, közösen megélt élményeikről, szülinapi buliról, állatkerti látogatásról, az esti lefekvésekről. A többi óvodás pedig vele együtt énekelhet és táncolhat a Pimpinkin és a Nyuszitánc karaoke verziójára. A dalok zenéjét a gyermekdalokkal most debütáló, de korábbi munkái révén országosan ismert DJ Brunner Zsolt, a szövegeket pedig Ádori Péter írta.

A lemez mellett már egy profi videoklip is elkészült a Pimpinkin és a Nyuszitánc egyvelegéből, amiben Csicsi nyuszi barátjával együtt szerepel, és természetesen a nyuszitáncot járják.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja