Grill a szabadtűzön: rostonsültek, flekken
Csípős Karibi Marha
Hozzávalók:
1,5 kg marha,
Páclé:
4 citrom, 4 evőkanál olaj, 6 evőkanál méz,
1 csokor zöldhagyma, 2-3 db chilipaprika,
4 evőkanál kakukkfű, 1 teáskanál szerecsendió,
1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt bors
A vékony hússzeleteket jól megforgatjuk az összekevert páclében, állni hagyjuk 2-3 órán át.
Sütés közben vigyázni kell, hogy meg ne égjen, a méz miatt.
Oldalas, ketchuppal
Hozzávalók:
1,5 kg oldalas
1 citrom, 1 közepes hagyma
Páclé:
0,5 l ketchup, 2 citrom, 6 evőkanál worchester szósz
2 evőkanál barna cukor, csipetnyi őrölt bors,
1 evőkanál erős paprika, 2 gerezd fokhagyma
só
Az oldalast a felszeletelt citrommal és hagymával megfőzzük, körülbelül egy óra alatt megfő.
Ekkor bevonjuk a páclével, és 30-40 perc alatt megsütjük a grillen, folyamatossan kenegetve.
Joghurtos Fűszeres Csirke
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
Páclé:
0,5 l joghurt, 1 citrom, 1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál reszelt gyömbér
1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, fekete bors, római kömény, fahéj
A csirkemelleket félbevágjuk, hogy vékonyabbak legyenek, a joghurtos fűszeres páclében legalább 2 órát hagyjuk állni, mielőtt megsütjük a grillen.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: