SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Teával készült ételek

Családinet [cikkei] - 2009-10-06
Ugye még Neked sem jutott eszedbe, hogy a teát főzéshez, finomabbnál finomabb ételek elkészítéséhez is fel lehet használni?
Mutatunk néhány receptet, érdemes kipróbálni!
Teával készült ételek

Mangós csirkesaláta, zöld teás öntettel

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
Só, frissen őrölt bors
1 közepes fej édes fehérhagyma
0,5 dl olívaolaj
3 db érett, de keményebb húsú mangó
A teás öntethez:
0,5 dl kukoricacsíra olaj
0,5 dl fehér pezsgőecet, vagy borecet
1,5 dl forró víz
1 filter Lipton Piramis Zöld Tea
4-5 szál friss menta

A csirkemell filét 1X1 centis kockákra daraboljuk majd sóval, borssal, az aprított fehérhagymával ízesítjük, összekeverjük és a forró olívaolajon, pirosra sütjük. Ezután a mangókat vékonyan meghámozzuk, a húsát levágjuk a magról, és kettő gyümölcsét szintén 1x1 centis nagyságú kockákra vágjuk. A harmadik mangó húsát vékonyra szeleteljük, majd a tálaláshoz használjuk. A kihűlt csirkemellet, a mangót salátás tálba szórjuk, és elkészítjük a teás öntetet. A kukoricacsíra olajat a pezsgőecettel vagy borecettel, a forró vízzel leforrázott kihűtött zöld teával elkeverjük, majd beleszórjuk az aprított mentát, és a salátára öntjük. Ezután lazán összekeverjük, és lefedve 30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a salátás tányérokat szeletelt mangóval megdíszítjük, ráhalmozzuk a mangós csirkesalátát, és friss mentalevelekkel díszítjük.

Narancsos sárgarépasaláta, citrus gyümölcstea öntettel

Hozzávalók:
60 dkg zsenge sárgarépa
3 db narancs
8 dkg tökmag
Az öntethez:
2,5 dl forró víz
2 filter Lipton piramis Citrus Gyümölcstea

2 evőkanál virágméz
0,6 dl olívaolaj
1 csokor citromfű
Kevés só

A meghámozott sárgarépákat salátás tálba reszeljük, majd a narancsokat éles késsel meghámozzuk, a gyümölcsök húsát kivágjuk, nagyobb darabokra aprítjuk, és a répához adjuk. A tökmagot szárazon, közepesen forró serpenyőben megpirítjuk, és kihűtjük. A gyümölcstea öntethez forró vízzel leforrázzuk a citrus gyümölcstea filtert, majd kihűtjük, ezután belecsorgatjuk a mézet, az olívaolajat, és az aprított citromfűvel, kevés sóval ízesítjük. Ha elkészült a salátára öntjük, majd jól összekeverjük, megszórjuk a pirított tökmaggal, és azonnal kínáljuk.

Ízletes teazselé kehelyben, friss gyümölcsökkel

Hozzávalók:
4 dl forró víz
2 filter Lipton piramis eper-málna gyümölcstea
2 jó evőkanál cukor vagy méz
1,5 csomag színtelen tortazselé por
20 szem friss málna
8 szem friss eper
Édes tejszínhab, és pár szál friss mentalevél a tálaláshoz

A forró vízzel leforrázzuk a gyümölcsteát, majd langyosra hűtjük, belekeverjük a cukrot vagy mézet, és ha teljesen elolvadt, keverve beleszórjuk a színtelen tortazselé port. Ezután felforraljuk, majd lassú tűzön keverve 2-3 percet főzzük. A friss gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, jól lecsepegtetjük, és a málnát egészben, az epret cikkekre vágva kelyhekbe tesszük. Végül felöntjük a meleg teazselével, és 1- órára hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor édes tejszínhabrózsával, és friss mentacsúccsal díszítjük.

Frissen sült csirkemell szeletek, mandulás fehérta mártással

Hozzávalók:
4 db csirkemell filé
Só, frissen őrölt bors
1 közepes fej vöröshagyma
0,5 dl olívaolaj
A mártáshoz:
2 dl forró víz
2 filter Lipton piramis Fehér tea
1 kiskanál étkezési keményítő

0,5 dl 30%-os tejszín
1 evőkanál szárazon pirított szeletelt mandula
4 adag párolt jázminrizs

A csirkemell filéket lapjával félbevágjuk, majd sózzuk, borsozzuk, bekenjük a krémesre aprított vöröshagymával. Ezután egy órát lefóliázva hűtőben állni hagyjuk, majd a forró olívaolajon minden oldalukat pirosra sütjük. Az elkészült húsokat tányérra szedjük, majd a visszamaradt zsiradékra ráöntjük a forró vízzel leforrázott, fehér teát, és felforraljuk. Most lassú tűzön, a kevés vízzel elkevert keményítővel besűrítjük, sóval ízesítjük, és hozzáadjuk a kevés forró mártással elkevert tejszínt. Végül lassú tűzön egy percet főzzük, és mielőtt lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk az összemorzsolt pirított mandulát. Tálaláskor a csirkemell szeleteket tányérra tesszük, párolt jázminrizzsel körítjük, és meglocsoljuk a mandulás fehértea mártással.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja