SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így készítsünk sajtot házilag!

Farkas Szabolcs [cikkei] - 2009-10-22
Az alábbi leírás alapján készült sajt nagyon ízletes és egészséges, mivel nem tartalmaz semmilyen mesterséges adalékanyagot és tartósítót sem.
Így készítsünk sajtot házilag!



Hozzávalók, amire szükséged lesz a sajt elkészítéséhez:

  • 1 liter tej
  • 1/2 kg túró
  • 6 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál só


Így készítsd el a házi sajtot:


1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet előbb áttörtél krumplitörőn - főzzél össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze.
Óvatosan 15 percig keverd főzés közben.
Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől és rakd tetszőleges formába.
2 óra múlva reszelhető is.

Jó étvágyat!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja