SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Csirkemell kókuszos párizsibundában, tejszínes trópusi mártással

Szoboszlai Beáta [cikkei] - 2011-04-22
Engedjétek meg, hogy egy újabb, saját találmányommal gazdagítsalak benneteket. Ez a könnyen elkészíthető és egyszerű étel, simán megállja a helyét a különlegességek közt is. Főként, ha a mindennapok megszokott ételeire gondolunk.
Csirkemell kókuszos párizsibundában, tejszínes trópusi mártással

Hozzávalók négy személyre:

A húshoz:

  • 1 szép darab csirkemell filé,
  • 1-2 evőkanál kókuszreszelék,
  • 2 egész tojás,
  • 2 evőkanál liszt,
  • pici víz,
  • só, delikát, kevés cukor,
  • olaj a sütéshez.

A mártáshoz:

  • 2 dl főző tejszín,
  • 1 evőkanál cukor,
  • só,
  • 3 evőkanál liszt,
  • 1 trópusi gyümölcs konzerv,
  • olaj.

Az elkészítése igen egyszerű, gyors és a legcsekélyebb főző tudással rendelkezők számára sem okozhat gondot.

A csirkemellet alaposan mossuk meg, majd széles késsel, vékony szeletekre vágjuk fel. Ezt úgy a legkönnyebb elkövetnünk, hogy a tenyerünket a húsra tesszük és alatta óvatosan, vízszintesen szeleteljük. Ezután mindkét oldalukat sózzuk meg és hagyjuk kicsit állni, míg elkészül a bundája.

Mivel ez hamar meglesz, érdemes feltenni az olajat melegedni, mert forró olajban kell aranybarnára sütnünk a húsokat.

A bundához, sűrű palacsintatészta félét készítünk. Két tojást összekeverünk két evőkanál liszttel, megsózzuk, teszünk bele egy csipet delikátot és egy csipet cukrot, majd beleteszünk 1-2 evőkanál kókuszreszeléket. Végül, ha szükséges felengedjük kevés vízzel, hogy megkapjuk a sűrű tészta állagot. Most,- ahogyan a párizsi bundában általában szükséges- nem fontos előtte lisztbe forgatni a húsokat. Elegendő, ha egyből a tésztába mártjuk és utána süthetjük is.

A mártás elkészítése is gyorsabban megy, mint leírni ezt a receptet :) A 3 evőkanál lisztet keverjük el, annyi olajjal, hogy sűrű rántást kapjunk belőle. Közepes lángon pirítsuk meg, majd vegyük le a tűzről és öntsük rá a konzerv összes levét. Óvatosan kavarjuk el kézi habverővel. Ezután tegyük hozzá a 2 dl tejszínt és apró körkörös mozdulatokkal, csomómentesre kavarjuk. Sózzuk, cukrozzuk ízlés szerint, majd öntsük bele a gyümölcsöket is. Tegyük vissza a tűzre és folyamatos keverés mellett, rottyantsuk össze. Ízesíthetjük még fahéjjal is, hogy még különlegesebb legyen.

Köretnek egyszerű sós rizst készítsünk mellé, vagy különlegesebb citromosat. Én a citromos változatot ajánlom hozzá, mert az íze jobban illik a mártáshoz.

Megjegyzés: A képen a virág csak díszítés, nem ehető.

2011 áprilisi pályázatra beküldött recept.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja