Krumplifánk és túrós krumpli
Krumplifánk
Hozzávalók:
20 dkg burgonya,
12 dkg liszt,
1 tojássárgája
2 dkg élesztő,
3 evőkanál tej, 3 dkg vaj,
só, olaj
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük, ha elkészült, krumplinyomóval összenyomjuk. Az élesztőt a langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a liszttel és a vajjal. Hozzáadjuk a tojást, sót, és a burgonyát. Egy órát pihentetjük meleg helyen, majd vékonyra kinyújtjuk. Kis korongokat szaggatunk belőle, és forró olajban kisütjük.
Túrós krumpli
Hozzávalók:
1 kg burgonya
25 dkg félzsíros tehéntúró
2 dl tejföl
10 dkg sajt
1 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
petrezselyem, bazsalikom
só
A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és félbevágjuk. A közepét kivájjuk és összekeverjük a tejföllel és a fűszerekkel. A tölteléket a krumpliba helyezzük, tetejét megszórjuk sajttal, majd kiolajozott tepsiben addig sütjük, amíg a sajt szépen rápirul.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: