Répatorta van! Sütiajánló recepttel
Igazán szemet gyönyörködtető látvány.
Ünnepi Répatorta recept
Elkészítési idő:
Előkészítés: 25 perc
Sütés: 35-40 perc
Finiselés: 60 perc
Mennyiség:
12 szelet
23 cm tortaforma
Hozzávalók:
A tésztához:
- 250 g (por)cukor
- 3 tojás
- 150 ml napraforgóolaj
- 300 g reszelt sárgarépa
- 300 g rétesliszt
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 cs sütőpor
- 1-2 tk reszelt citromhéj
- 1-2 tk reszelt narancshéj
- 1 csipet só
A krémhez:
- 250 g mascarpone
- 100 g porcukor
- 2 tk narancsvirágvíz
A díszítéshez:
- 8-10 ehető virág
Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztom.
2. A cukrot a tojássárgájával és az olajjal habosra keverem, majd belekeverem az előzőleg lereszelt sárgarépát.
3. A lisztbe belekeverem a vaníliás cukrot, sütőport és a sót, majd összekeverem a habos masszával.
4. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd egyharmad mennyiséget hozzákeverek a masszához. Végül finom mozdulatokkal elkeverem benne a többi habot is.
5. Kikent tortaformába öntöm, majd a 180 fokra előmelegített sütőben készre sütöm kb. 35 perc alatt. Tűpróbával ellenőrzöm közben.
6. A kisült tésztát hagyom kihűlni (én kivettem a formából, hogy ne párásodjon), közben összekeverem a krém hozzávalóit, és kis időre hűtőbe teszem.
7. A kihűlt tortát megkenem a krémmel kívülről, feldíszítem, és kis időre ismét hűtőbe teszem, hogy dermedjen a máz.
Forrás és képek: Shatz Kicsi Kincseim
Kapcsolódó cikkeink:
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: