SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kókuszos labda

Németh Ági [cikkei] - 2005-01-02
Finom, könnyen és gyorsan elkészíthető a kókuszos labda.

                 Kókuszos labda

Ezt a finom és nem idő igényes süteményt már a fogyasztást megelőző napon elkészíthetjük, és a tálalásig hűtőszekrénybe tesszük /fontos hidegen tartani/.

 

Hozzávalók a tésztához:

                                      25 dkg liszt

                                       8 tojás

                                       1 evőkanál kakaó

                                       25 dkg porcukor

                                       késhegynyi szódabikarbóna és fél tasak sütőpor

 

 

Hozzávalók a krémhez: 5 dkg liszt

                                       1 tojás

                                       3 dl tej

                                       10 dkg vaj

                                       10 dkg porcukor

                                       15 dkg kókuszreszelék

                                       2 tasak vanillincukor

 

Elkészítés:

A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát, a sütőport és 8 kanál forró vizet. A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a tojássárgájához adjuk, nagyon óvatosan keverve. A lisztet beleszitáljuk, és gyengéden keverjük össze. A masszát megfelezzük, és két részben sütjük. Tepsibe simítjuk. /a tepsit előzőleg alufóliával kibéleljük, mert így nem ragad le a tészta/. Előmelegített sütőbe kb 25-30 percig készre sütjük. /sütő 180-200 fok/ Ha kihűltek a tésztalapok, deszkára terítjük és pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk belőle, ezután elkészítjük a krémet.

 

Krémkészítés:

 

Forró vízfürdőben  krémet készítünk. A tojást, a tejet ,a lisztet simára keverjük és gőz fölött felfőzzük.

A vajat és a cukrot habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez dolgozzuk.

A korongok egyik felét megtöltjük a krémmel, /egy kis krémet tegyünk félre a korongok oldalára/ jó dúsan, és rátesszük a másik korongot. A megmaradt krémmel az oldalukat körbekenjük és végül jó vastagon körbe a kókuszreszelékbe hempergetjük. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

 

Nagyon finom sütemény, mindenki kedvencévé válhat, a korongok tetejét még díszíthetjük gyöngyökkel, ha gyerekek részére készítjük.

 

 

Anzsel                    

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja