Epres, alkoholos finomságok
Eper daiquiri
Hozzávalók:
50 dkg eper, 2 e.kanál cukor, 18 tört jég, 8 e.kanál eperszörp, 1,5 dl frissen préselt citromlé, 3 dl fehér rum
Készítése:
Az epret megpucoljuk, megmossuk. 6 darabot félreteszünk, a többit pürésítjük. 6 hosszúkás pohár szélét megnedvesítjük, majd a cukorba nyomjuk. Minden pohárba teszünk 2-2 e.kanál jeget. Az eperpürét, az eperszörpöt, a citromlevet, a rumot és a maradék jeget sékerben összerázzuk, majd a poharakba osztjuk. A koktélt, a félretett eperrel dekoráljuk.
-------------------
Epres bólé
Hozzávalók:
20 dkg eper
50 cl tonic
2-3 darab nektarin
1 szál mentalevél
1 üveg fehérbor
Elkészítése:
Az eperszemeket félbe, a nektarint cikkekbe vágjuk. Felöntjük fehérborral, és állni hagyjuk. Szervírozás előtt 20 perccel felöntjük ízlés szerinti mennyiségű tonickal. Bólés üvegpohárban kínáljuk, abban jól érvényesül az ital színe és a gyümölcsök látványa. Érdemes mellé ellé kiskanalat adni, hogy a vendégek a gyümölcsöket is meg tudják enni. Végül mentalevéllel díszítjük.
------------------
Eper koktél
Hozzávalók (pezsgőspoharanként):
1 cl eperszirup
3 db eper
édes pezsgő
2 cl ananászlé
1 cl citromlé
jég
shaker
Elkészítés:
Az eperszirupot, az ananászlevet, a három darab epret és a citromlevet töltsük a shaker-be a jégre, zárjuk le és jó alaposan rázzuk össze. Előre lehűtött pezsgőspohárba szűrjük bele, majd töltsük fel a pezsgővel.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: