SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szekeres Adrien karácsonya: adventi turné után mézeskalács, kacsasült és családi este

Singola Edit [cikkei] - 2008-12-03
Szekeres Adrien megszokta már, hogy mindig zajlik körülötte az élet. Nem is lehetne másként, hiszen már 11 éve a magyar popzene élvonalában van, miközben harmonikus családi életet él. Férjével, Kiss Gábor zeneszerző-producerrel nemrég ünnepelték 10 éves házassági évfordulójukat, két kislányuk: az 5 éves Jázmin és a 3 éves Emília szintén állandó és örömteli elfoglaltságot nyújt számára.
Szekeres Adrien karácsonya: adventi turné után mézeskalács, kacsasült és családi este
Az énekesnő népszerűsége hosszú évek kitartó munkája után az idén teljesedett ki. Adrien korunk, és generációjának egyik legkiemelkedőbb előadóművésze, aki nemcsak páratlan és máséval össze nem téveszthető énekhangjának, hanem lebilincselő egyéniségének, előadásmódjának is köszönheti sikereit.

Legújabb albumán 11 csodaszép, meghitt hangulatú szerzemény kapott helyet, az énekesnő tolmácsolásában. A jól ismert, tradicionális ünnepi felvételek mellett (Csendes éj, Kiskarácsony, Száncsengő, Mennyből az angyal) új dalokkal is meglepi a vásárlókat, melyek Adrien férjének zeneszerzői tehetségét dicsérik, de a slágergyáros Nagy Tibor is két kitűnő dallal ajándékozta meg kedvenc énekesnőjét.

December hónapban pedig adventi turnén vesz részt a művésznő, több nagy-város templomában is koncertezik az ünnepi dallamokkal, szeretetet, békességet csempészve az ünnepre készülődők mindennapjaiba.

Mindig meglepi rajongóit valami különlegességgel. Novemberben jelent meg új albuma A szeretet ünnepén címmel, csodaszép karácsonyi dalokkal. A közönségnek ezzel kedveskedik, de mivel lepi meg családját karácsonykor?

A szeretteimnek személyes ajándékokkal és finom vacsorával igyekszem örömet szerezni.

Adventi turnéval járja be az országot, egy kis örömet csempészve az emberek életébe gyönyörű hangjával és kedvességével. Marad ideje és energiája a karácsonyi készülődésre otthon is?

Természetesen. A lányaimmal és a férjemmel már az adventi időszakban együtt díszítgetjük az otthonunkat, és természetesen a mézeskalácssütés sem maradhat el.

Hogyan telik a szeretet ünnepe családja körében?

A párommal együtt készítünk elő mindent, a többi családtagunk vacsorára csatlakozik hozzánk. Ilyenkor késő estig együtt vagyunk, beszélgetünk. Ilyenkor természetesen a gyerekeknek sem kell korán ágyba bújniuk.

Mi kerül az asztalra karácsonykor? Az ünnepi vacsorát és ebédet az énekesnő készíti?

Természetesen. Igyekszem minden karácsonykor valami újat kitalálni, de a szabolcsi töltött káposzta soha nem maradhat el. Az idei menü kacsasült lesz párolt káposztával és hagymás tört burgonyával. Emellett lesz húsleves és halászlé is, no meg rengeteg sütemény, amit az anyukám süt majd.

Gondoskodásáról és óriási szívéről tanúskodik az is, hogy részt vesz a Raiffeisen KÖZÖSEN programban. (A Raiffeisen KÖZÖSEN program keretében a bank rendszeresen jótékonysági akciókkal támogatja a hátrányos helyzetű, főleg családon kívül nevelkedő gyermekeket. A jelenlegi akció kedvezményezettjei ez év végén a Gyermekétkeztetési Alapítvány segítségével budapesti és vidéki Csecsemőotthonok lesznek.)

Nagyon sok jótékonysági felkérés érkezik részemre, ezek közül mindig nehéz szívvel választok, de most egy percig sem gondolkodtam. Büszke vagyok rá, hogy képviselhetem ezt a programot, remélem, hogy sokan, sokat tudunk segíteni mindazokon a gyermekeken, akik rászorulnak erre. Mindig is szívemen viseltem a gyermekek boldogságát, amióta pedig magam is anyuka lettem, még inkább megérintenek azok a témák, amikor azokról a gyermekekről van szó, akiknek hétköznapjaiban nem minden magától értetődő és természetes. A gyermekek számára legfontosabb a család, az otthon, a biztonság, ezért azt gondolom, hogy mindenkinek, aki csak teheti, kötelessége segítséget nyújtani a családon kívül nevelkedő kisgyermekeknek. Ha mindannyian úgy gondoljuk, hogy KÖZÖSEN többre vagyunk képesek, és mindenki csak egy kicsit tesz hozzá az ügyhöz, akkor egy egyszerű gesztussal, jelen esetben azzal, hogy készpénz helyett Okoskártyával fizetünk, hozzájárulhatunk ahhoz, hogy néhány csecsemőotthonban több friss gyümölcs és zöldség, minőségi tápszer kerülhessen a gyermekek étrendjébe.

Kétgyermekes anyukaként biztosan odafigyel, hogy egészségesen étkezzen a család. Mi a kedvenc ételük?

Nekem a korianderes csirkesaláta és a szabolcsi töltött káposzta (utóbbit a férjem is nagyon szereti). Emília szereti a zöldborsó főzeléket, Jázmin kedvence a diós karaj.

Két kisgyerek mellett semmiképp sem lehet unalmas az életük. A koncertek, fellépések mellett elég időt tud együtt tölteni a család? Hogyan telik a szabadidejük?


Sokat vagyunk együtt, igaz, egy picit rendszertelenebbül, mint a legtöbb család. Ugyanakkor igyekszem a legfontosabb pillanatokban mindig a gyermekeim mellett lenni.

Zeneszerző apuka és énekesnő anyuka gyerekei szeretnek énekelni? Szoktak közös családi énekléseket rendezni? Van esetleg kedvenc daluk?

Otthon én elsősorban feleség és anyuka szeretek lenni, de természetesen szoktunk énekelni is. Ha a lányok tanulnak valamit az oviban, akkor azt otthon szívesen elénekeljük együtt is. Ilyenkor, karácsony idején a karácsonyi dalokat is előszeretettel elevenítjük fel.

Megosztana velünk valamilyen kedves családi történetet?

Ha sokat ülünk autóban, akkor rendszerint kitalálok valamit, hogy a lányokat lekössem, és ne unatkozzanak az úton. Jázmin már ismerkedik a betűkkel és legutóbb egy olyat játszottunk, hogy mondjunk "k" betűs szavakat. Segítségképpen egy-két rávezető gondolatot mondtunk.
Már jó ideje ment a játék és alig jutott eszünkbe új szó, amikor a férjem azt mondta: „hajnalban leszáll a városra” (köd). Mire Jázmin megszólalt: „angyalok”! Hát ennyit a lelkéről! 

Ápolnak valamilyen családi hagyományt? Vannak különleges családi szokásaik az ünnepekhez kapcsolódóan, vagy a hétköznapok során?

A születésnapok kiemelkedően fontosak, mindig a napján ünnepeljük, tortával, gyertyával.
 
Készül újévi fogadalomra? Milyen tervei vannak a jövő évre? Várnak ránk újabb meglepetések?

Igen! 11-kor le fogok feküdni. Tavaly is ezt fogadtam meg, de nem sikerült betartanom, pedig nagyon igyekeztem.
Jövőre is szeretnék sokat énekelni, szép koncerteket adni.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja