SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kínai horoszkóp: Disznó

Családinet [cikkei] - 2010-11-05
- Hogyan neveljük a Disznó gyerekeket?
- A Disznó a Kostól a Halakig
- A Disznó és társai
Kínai horoszkóp: Disznó

DISZNÓ

1911 január 30. - 1912 február 17.
1923 február 16. - 1924 február 4.
1935 február 4. - 1936 január 23.

1947 január 22. - 1948 február 9.
1959 február 8. - 1960 január 27.
1971 január 27. - 1972 február 14.
1983 február 13. - 1984 február 1.
1995 január 31. - 1996 február 18.
2007 február 18. - 2008 február 6.
2019 február 5. - 2020 január 24.
2031 január 23. - 2032 február 10.
2043 február 10. - 2044 január 29.

A Disznó következetes, jóindulatú, de kissé lassú. Nehezen dönt, gyakran még jelentéktelen kérdésekben is. Ugyanis szeretne mindig meggyőződni a dolgok valódi értékéről, mert a csalódást nehezen viseli el. Jóindulatú alaptermészete miatt éppen ezen a téren éri a legtöbb lelki sérülés, amit nehezen hever ki. Ezért válik öregségére a legtöbb Disznó mogorvává és emberkerülővé. Becsületességével, kendőzetlen őszinteségével sok ellenséget szerez magának. Még apró szükséghazugságokra is nehezen szánja el magát - ilyenkor általában elpirul - cselszövésre, bajkeverésre pedig képtelen. Ezért is olyan tehetetlen az ármánykodással szemben. Nem is tud védekezni ellene, mert ki nem állhatja a veszekedést, a viták elől inkább meghátrál.

A Disznó bár sokáig habozik mielőtt elszánja magát valamire, de ha egyszer döntött, akkor elhatározását tűzön vízen keresztül viszi. Elég önbizalma van ahhoz, hogy még a leglehetetlenebbnek tűnő vállalkozásokba is belevágjon. Makacsságát jól kiegészíti a megegyezésre való készsége, ezért szinte mindig eléri célját. Ebben segíti a közmondásos szerencséje is, ami általában váratlanul, a legjobb pillanatban hullik az ölébe. A Disznók között sok az egyedüli örökös, a lottónyertes. De ami a legfontosabb: bármilyen nehéz helyzetbe jut, a legváratlanabb időben megnyílik egy kiskapu, amelyen keresztül kievickélhet a bajból.

Elhivatásában megállja a helyét és jelentős eredmények elérésére is képes. Nagy ötletek ritkán pattannak ki a fejéből, inkább hosszasan, alaposan tervezget, és mindig a legjobbkor lép velük a nyilvánosság elé. Ő az az orvos, aki jókor érkezik a beteghez, művészként időben érzi meg, hogy mire vágyik a közönség. Meglepő, hogy a Disznónak milyen kevés igazi barátja van.
Ennek egyik oka, hogy kendőzetlenül kimondja az igazságot és az emberek ezt nem nagyon szeretik. A másik, hogy ösztönösen fél a csalódástól, aminek pedig gyakran áldozatul esik. De aki megüti a Disznó mércéjét, az mindig számíthat hűségére, önfeláldozó segítőkészségére.

A Disznó szereti a hasát, rajong a finom falatokért, valóságos ínyenc. Még a férfiak is értenek a konyhaművészethez, örömmel lepik meg magukat újfajta ízekkel, szokatlan fogásokkal. Ezért is hajlamos a hízásra; a túlzott táplálkozás okozta betegségekre.

A Disznó határozatlannak tűnik a szerelemben is. Nem ad hitelt a heves szenvedélyeknek, mert tudja, hogy ezek úgy múlnak el, ahogyan jönnek, ő pedig állandóságra, biztonságra törekszik: Ebben neki van igaza és ezért bánják meg sokan, hogy nem a Disznók közül választották ki életük párját. Mert a Disznó házassága példás. Mindig azon fáradozik, hogy szeretteinek megteremtse a földi mennyországot - kerül, amibe kerül. Ebben a mennyországban érzi igazán jól magát. Órákig képes elüldögélni, némán merengve a semmibe, elmélázva az élet rnúlandóságán, a szerencse forgandóságán. Ekkor önt magába új erőt, hogy másnap ismét az élet porondjára lépjen.



Hogyan neveljük a Disznó gyerekeket?
A Disznó-gyerekeket tulajdonképpen nem is kell nevelni; mert ösztönösen mindig megkülönböztetik a jót a rossztól. Belátóak, ragaszkodóak, nagyra értékelik szüleik figyelmességét; szeretetét. Az igazságtalanságot nem tűrik, felszólalnak ellene még akkor is, ha az iskolában intőt kapnak ezért. Nem gyors észjárásúak, de amit egyszer megtanultak, azt nem felejtik el. Nem akarnak szüleik terhére lenni, ezért korán önállósítják magukat. A szülők úgy segítsék őket, hogy a gyerekek ezt ne vegyék észre, mert nagyon önérzetesek


A Disznó a Kostól a Halakig
A Kos-Disznó {március 21.-április 20.) gyorsabban jut el az életben, mint a vele egy évben született társai. Szívélyes, határozott modorával lehengerli környezetét.
A Bika-Disznó (április 21.-május 20.) kevés beszédű, de határozott. Szándéka mellett a végsőkig kitart. Művészi érzéke fejlett, ilyen hivatásban tudja képességeit kamatoztatni.
Az Ikrek-Disznó (május 21.-június 21.) mozgékony, és emiatt gyakran tévútra kerül. De könnyen kievickél a bajból, mert talpraesett és mindig feltalálja magát.
A Rák-Disznó (június 22.-július 22.) könnyen megsértődik minden apróságon. Kedvességével, ragaszkodásával lopja be magát az emberek szívébe.
Az Oroszlán-Disznó (július 23.-augusztus 23.) kibérelte magának a szerencsét. Minden helyzetben feltalálja magát, ezért pályafutása rendszerint magasra ível.
A Szűz-Disznó (augusztus 24.-szeptember 23.) szerény és még akkor is a fogához veri a garast, ha szalmazsákja tele van pénzzel. Soha nem tér le az erény ösvényéről.
A Mérleg-Disznó (szeptember 24.-október 23.) hangulatainak rabja. Nehezen találja meg önmagában a békét, sokat csalódik az emberekben. Joggal, mert alaposan kihasználják. Kerüli a veszekedést.
A Skorpió-Disznó (október 24.-november 22.) hajthatatlan, amit egyszer kimond, ahhoz körömszakadtáig ragaszkodik. A Disznók között ő a legcsapodárabb.
A Nyilas-Disznó (november 23.-december 21.) szereti meghökkenteni az embereket. Néha túlzottan bízik a szerencséjében, ezért sok csalódás éri. Ez soha nem szegi kedvét, és van ereje mindent elölről kezdeni.
A Bak-Disznó (december 22.-január 20.) szívét vastag kéreg fedi, ami mögött sok szeretet és gyengédség található. Mindent maga akar csinálni.
A Vízöntő-Disznó (január 21.-február 19.) kissé szeszélyes. Hangulata gyakran változik, ezért önmagát sem tudja kiszámítani. Ösztönösen rátalál a helyes útra.
A Halak-Disznó (február 20.-március 20.) nem olyan naiv, mint amilyennek látszik. Ha nem is tudja pontosan mit akar, a szerencse általában mellé szegődik és ezért érvényesül.

A Disznó és társai
A Patkány példásan gondoskodik a Disznóról, a Disznó pedig a Patkányról. Érzelmileg, szellemileg azonos hullámhosszon rezegnek és közösen sok mindent elérnek.
A Bivaly kissé nehézkesebb, mint a Disznó és következetességével, céltudatosságával mindig a helyes útra tereli. Kapcsolatuk nyugodt és harmonikus.
A Tigris először csak játszik a Disznóval; azután lenyűgözi annak becsületessége és gondossága. Nehezen szabadul ebből a csapdából.
A Nyúl és a Disznó kedvesek és előzékenyek egymáshoz. A mézeshetek egy életen át tartanak.
A Sárkány szeret lakmározni a Disznó asztalánál. Ha kiürül a kassza, mindig gondoskodik arról, hogy másnap is finom falatok kerüljenek az asztalra. Lassan de biztosan jutnak előre az életben.
A Kígyó nem a legjobb társa a Disznónak, aki sok sebet kap az együttlét során. A türelmes Disznó ezt elviseli, mert megigézi a lenyűgöző erejű Kígyó.
Amíg aa kalandokat keresi, addig a Disznó a tévét nézi. Közben arról is gondoskodik, hogy terített asztallal várja a Lovat. Vacsora után pompásan érzik magukat.
A Kecske szeret dolgozni, a Disznó rajong a kényelemért. De ha kell, együtt robotolnak, hogy megteremtsék maguknak a boldogsághoz nélkülözhetetlen anyagiakat.
A Majom igyekszik a Disznó életébe annyi vidámságot vinni, amennyit csak tud. Ez néha zavarja a csalódásain szívesen merengő Disznót. Kapcsolatuk néha nem állja ki a próbát.
A Kakas addig illegeti magát a Disznó előtt, amíg az fel nem figyel rá. És az óvatos Disznó ekkor csapdába esik.
A hűséges és ragaszkodó Kutya olyan társra talál a Disznóban, aki értékeli erényeit. De az erények néha unalmasak.
A Disznók szót értenek egymással. Közösek a gondolataik, az érzelmeik. Nem vitatkoznak, mert a civakodástól mindketten viszolyognak. Kapcsolatukat az elhízás veszélye fenyegeti.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja