SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A boldogság titka - fantasztikus novella (Cikkíró pályázatra beküldött írás)

Apsitos István [cikkei] - 2011-03-25
Egy levél a jövőből, avagy milyen lesz az élet 2110-ben?
Jövőbeli énemtől kaptam ezt a levelet, amelyet most megosztok a tisztelt olvasókkal. Az írásban megtudhatják azt is, mi a legfontosabb egy 100 évvel később élő embernek, s hogy van-e különbség a ma és jövő embere között?
A boldogság titka - fantasztikus novella (Cikkíró pályázatra beküldött írás)

Visszaemlékezéseim a távoli jövőből…

jovokep2110-et írunk. Ahogy végignézek az előttem, a falon függő videofonra, látom, ahogy az emberek és a földön élő, vagy más bolygóról itt tartózkodó lények nyugodtan sétálnak a sugárúton. Néha megállnak beszélgetni egymással, bár amint rájuk közelítek az optikával, nem látni szájuk mozgását, de ez nem is csoda, hiszen telepatikus úton kommunikálnak egymással. Sajnos ez nekem, aki már igen csak "öreg" a millennium kori felfogáshoz képest, (153 éves múltam) nehezebben megy. Mint minden újat, sokkal lassabban tudom befogadni, s felhasználni azt. A városka utcáit mozgó járdák szegélyezik, ugye emlékeznek rá Önök is? Réges-régen így jellemezték a jövő városait a fantasztikus regényekben. Igazából a séta fogalma is megváltozott, hiszen szinte mozognunk sem kell, csak fellépünk valamelyik útszalagra, azután, mint a jó öreg lift esetében csak lelépünk róla, ha megérkeztünk a célunkhoz. Mi is a célja egy 2110-ben élő embernek? Érdekes kérdés, amit talán nehéz lesz megválaszolnom az olvasónak. Legalábbis nem biztos, hogy megértik első olvasatra.

A célunk a BOLDOGSÁG!

Vajon ezen kívül nincs más dolgunk? Bizony van, hiszen mi is dolgozunk, szórakozunk, családi életet élünk, gyermekeket nevelünk, mint tettük azt a múltban, csak kicsit megváltozott a kivitelezése… Legtöbben otthon, számítógépeinken tevékenykedünk. Leveszem a polcról kedvenc papír alapú újságomat, ami a kinyitásakor letölti az internetről a legfrissebb híreket, az újságban mozgó hirdetések, videók vannak, sőt hangja is van! Különleges megoldásokat alkalmazunk ebben a században már, nem úgy, mint az unalmas régi újságokban, amikben a tegnapi és azelőtti hírek voltak, s amit dobhattunk a szemétre, ha már kiolvastuk… Az Internet fontossága beigazolódott, szinte behálózza egész élő szervezetünket is. Miért mondom ezt? Mert már nem olyan a számítógép, mint 100 éve…

detektorosradioA monitornak és a gépnek már nem kell asztalka, mert minek is? Hiszen a kép a szemünkben alakul ki, a ránk csatlakoztatott video modulátor segítségével. A gép sem olyan, mint volt! Csak már úgy megszoktam a régi robosztus szerkezeteket. Ez is a korral jár! Hanggal és gondolat hullámokkal vezérelt kisméretű 1000 GHz-es holo-processzorú gépek, holografikus háttértárral, beépített rádiófrekvenciás modemmel, ami összeköt minket a szupersebességű világhálóval. Gondolom, most néhányan mosolyognak, hogy biztos nálunk is Matávos RLL rendszerű a rádiótelefon kapcsolat, mint a millennium évében sok helyen. Bizony nem így van. Ezek a szerkezetek már jól működnek, sőt ennél jobban már nem is működhetnének! Agyunkhoz van kötve a rendszer, ezekkel tudnak kommunikálni azok a társaink, akik nem képesek a telepátiára. Nem, nincs rajtunk rengeteg kábel, csatlakozó, meg hasonló régimódi eszköz. Ezek nem látható módon csatlakoznak hozzánk. A legtöbb bele van ültetve testünkbe. Ez már a Cyber - világ! Érzem, amint rádióhullámok cikáznak a testemben, adatok tömkelege halad át rajtam pillanatról - pillanatra… Most megkaptam. Mindig is szerettem a rádiózást… Már nem kell hozzá mikrofon, antenna, meg ilyen múzeumi tárgyak, hiszen ez is miniatürizált és teljesen más kialakítású lett. Az emberek agyukkal, a számítógépükön keresztül vezérlik az összes használati eszközüket. Utaznunk is egyszerűbb amióta a teleportálást sikerrel tökéletesítették. Jót mosolygok, amikor végignézek rádiómúzeumom készülékein, amelyek közül a legrégebbi bizony már 172 éves. 1938-ban készült, nyoma sincs rajta a számítástechnikának, de még mindig működik! Igaz a hivatalos műsorszórás a közép, rövidhullámú és URH sávokon megszűnt – nem tartották gazdaságosnak, de ennek csak örülnek azok, akik most magánemberként műsort sugároznak rajta. Ezt a múltban úgy hívták: kalózrádiók. De már nem ellenőrzi ezeket a sávokat senki, így:

Szabad a szó, szabad a vélemény!

Változik a világ.

Ma már nincs helyi, városi vezetés, csak egy világkormány vezeti a Földet.

Nincs politika.

Nincsenek háborúk.

Békesség és szeretet van mindenütt.


Kapcsolatban vagyunk az egész galaxissal, sok furcsa lény látogat meg minket Földünkön, s mi is őket otthonukban. Mostanra üzemszerűen működik az - az űrállomás, amit a millennium idejében próbálgattak, építettek. Anno ISS-nek hívták, ma már Galaktikus üdülőközpont a neve. Bárki elutazhat oda, nem úgy, mint régen, hogy sok millió dollárért lehetett csak feljutni rá. Most annyiba kerül, mint amennyiből az egyik földrészről a másikig repülnénk, illetve miket beszélek: teleportálnánk! Egyfajta "szűrőállomásként" is üzemel, nyilván sem adni, sem kapni nem akar senki valami jófajta vírust, hiszen összeköttetésben van szervezetünk mindenféle számítógépes rendszerrel is.

A millennium idejében, az emberi értékeket nem, vagy csak alig becsülték meg. Azt hiszem, emlékeznek még a hozzám hasonló korúak, hogy az akkori emberek mit tiszteltek csak? Igen. A pénzt. Egész életükben ennek gyűjtése volt a cél. Akár embertársaik életén keresztül gázolva is. Azután 50 - 60 évesen itt hagyták vagyonukat a marakodó örökösökre… Feltéve, ha megérték ezt az életkort…

Szomorú világ volt ez.

Ennek ellenére én boldog voltam s vagyok most is! Gyermekem emlékképe csak egy mosolygó szőke fejű kiskölyök, ő Krisztián… Mi az, hogy emlékkép! Most is itt van mellettem, együtt dolgozunk az egyik nagy cégnek. Én rádiótechnikai újításokon ügyködöm, fiam pedig a bolygóközi Internet fejlesztésén tevékenykedik. Az a sok mosolygó gyermekarc, akiket tanítottam, neveltem, nem csak a számítógép és a rádió kezelésére, hanem az ÉLETRE, mint "tanító bácsi", még most is bennem él! Sokszor találkozom azokkal a fiatalokkal, akik a kezem alatt nőttek fel. Nekik is már gyermekeik vannak, s olyanok ők, mint az unokáim! A szeretet pedig sugárzik belőlük a mai napig.

Elértem célomat.

EMBERT neveltem belőlük!

Becsukom szememet, s hátradőlök légpárnás fotelomban.

Mosolygok.

Hiszen ez a BOLDOGSÁG!

Különös érzések suhannak át rajtam,

mintha Föld Anyánk átölelne.

(A jövőből, 2110-10. 02 -i dátumról, visszaküldve -e levél a múltba 2010. 10. 02-re)

(Írta: Apsitos István, 2110. október 2.)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem plasztikai sebészei és szemészei közösen hajtották végre azt a speciális műtétet, amely során a beteg lábszárából kivett 15 centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé, hogy a páciens visszanyerhesse a szaruhártya érzékelési funkcióját.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja