SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

10 dolog, amivel fel kéne hagynod, hogy végre boldog lehess

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-04-16
Lehet, hogy el kell engedned egy pár dolgot az életedben ahhoz, hogy végre boldog lehess!
10 dolog, amivel fel kéne hagynod, hogy végre boldog lehess

1. "Ne vedd túl komolyan az életet! Úgysem éled túl!"

Elbert Hubbard idézete nagyon is találó lehet azoknak, akik hajlamosak minden apró dolgon felidegesíteni magukat. Bármennyire is nehéz, néha bizony el kell engedni a problémákat, és végig kell gondolni, hogy vajon számítani fognak-e öt vagy tíz év múlva. Egyszerűen nem éri meg minden apróságon felidegesíteni magunkat.
 

2. Ne foglalkozz azzal, hogy mások mit gondolnak rólad

Ha folyamatosan azon gondolkozunk, hogy a döntéseink milyen hatással lesznek másokra, ha állandóan az ő elvárásaik szerint élünk, másoknak akarunk megfelelni, akkor nem tudunk igazán önmagunk lenni, és nem találjuk meg a boldogságot sem. Dönts belátásod szerint, ne függj senkitől!
 

3. Ne akarj tökéletes lenni!

Ebbe beletartozik az is, hogy ne akarjunk magunknak tökéletes testet, elégedjünk meg, békéljünk meg azzal, ahogy kinézünk. Ne hasonlítgassuk magunkat folyamatosan azokhoz a lányokhoz, akiket a közösségi médiában látunk, szeressük a testünket és senki kedvéért ne akarjunk megváltozni!

De ugyanez igaz az életünk minden területére: senki sem tökéletes, mindenkinek vannak hibái, külsők és belsők is - ezt el kell fogadnunk.
 

4. Ne pletykálj!

A pletyka csak megfertőzi az életünket, és valljuk be: mindenkinek van épp elég problémája, tennivalója a saját háza táján is. Inkább foglalkozzunk a saját életünkkel és ne másokéval!
 

5. Merj nemet mondani!

Ha valamit nem szeretnél, bátran mondd ki - meglátod, milyen felszabadító lesz! Ne mismásolj, ne terelj, egyszerűen csak mondd azt, hogy te ezt most nem szeretnéd. Ha kínos kérdéseket kapsz, mint például: miért nincs még gyereked? - Akkor miért ne mondhatnád azt, hogy nem baj, ha erre most nem szeretnék válaszolni? 
 

6. Engedd el a mérgező embereket az életedből!

Azokkal az emberekkel nem érdemes foglalkozni, akik mellett nem érzed jól magad, akik lehúznak, megaláznak, folyamatosan kritizálnak. Az élet túl rövid ahhoz, hogy ilyen emberekre fecséreljük az időnket.
 

7. Arra koncentrálj, hogy mid van, ne arra, hogy mid nincs!

Ne másokhoz hasonlítsd magad, csak saját magadhoz! Legyél hálás minden nap azért, amid van, ahelyett, hogy azon keseregsz, hogy mid nincs! Meglátod, sokkal jobban fogod magad érezni a bőrödben ilyen hozzáállással.
 

8. Tudd elviselni a kudarcot!

Ha valami nem sikerül, az nem azt jelenti, hogy fel kell adni, vagy hogy nem vagy rá képes! Egyszerűen csak azt, hogy ez itt és most nem sikerült, de ettől te még nem vagy kevesebb!

Ha kudarc ér az életben, gondolj arra, hogy ez csak egy ilyen életszakasz, és nemsokára minden sokkal jobb lesz. Tudni kell elviselni a kudarcot és tudni kell továbblépni.
 

9. Ne ringasd magad illúziókban a közösségi média miatt!

Sose felejtsd el: mindenki azt tesz ki magáról, amit szeretne, és amit látsz, az csak egy szelete az életének. Nem élheted úgy az életedet, hogy mások képeit, tartalmait nézve irigykedsz, hogy nekik milyen jó dolguk van. Nem tudhatod, hogy mi van a háttérben. Ha pedig te osztasz meg magadról valamit, ne azért tedd, hogy utána egyfolytában azt figyeld, hány like-ot kapsz érte. 
 

10. Ne foglalkozz azzal, mi lett volna, ha...

A jelenben élj, azt próbáld megélni! A mi lett volna, ha típusú mondatok sosem visznek előre, csak a lehúznak.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja