SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tavaszi nagytakarítás

Fáczányi Dóri [cikkei] - 2011-04-01
Mindenkit szeretettel buzdítok egy óriási feng-shuis lomtalanításra, nagytakarításra! Ébredjünk fel hosszú, téli álmunkból és seperjük ki magunkból és otthonunkból az elfáradt energiákat!! Hívjuk be a tavaszt!
Tavaszi nagytakarítás

rendetlensegElődeink minden kultúrában ismertek módszereket a ház energiájának megtisztítására. Beköltözéskor rituálékat hajtottak végre, amit bizonyos rendszerességgel megismételtek.
A tavaszi nagytakarítás is ezeknek a rituáléknak a maradványa. Az újévet lehetőleg tisztán és gondtalanul kell a tavaszba, a növekedés és fejlődés időszakába átvezetni.A tértisztítást előkészítve tanácsos egy „feng-shuis” nagytakarításon átesni, amely során megszabadulunk régi, feleslegessé vált tárgyainktól, ruháinktól, esetleg a kamránkban felhalmozódott, lejárt szavatosságú élelmiszerektől és még sorolhatnám. A nagytakarításnak jelentősége a megtisztulás, tehát a régi, megrekedt energiák kipucolása a házból. A rendrakást követően javul az egészségünk, az anyagi helyzetünk és az emberekkel való kapcsolatunk.

Mindenki érezte már, hogy egy-egy lomtalanítás után mennyivel könnyebbek, szabadabbak leszünk. Pár fontos dolog, amit rendrakáskor érdemes ellenőrizni:

  • A bejárati ajtó derékszögben nyitható-e, nincs semmi bútor, tárgy az útjában?
  • Működik-e a csengő? Mert ha nem, meg kell vizsgálnunk, hogy a külvilággal harmonikus-e a kapcsolatunk.
  • A közlekedő folyosóknak is fontos a szerepe, a lakás érrendszerét képviselik.
    Az itt található bútorok, lomok akadályozhatják a közlekedést és az éltető energiák áramlását.
  • Ellenőrizzük a gardróbot és szekrényeket! Mi foglalja el a helyet?gardrob

    Évek óta nem használt, esetleg kinőtt vagy kihízott ruhák? Régi táskák vagy hibás cipők.
  • Mi van az ágy alatt és az ágy aljában? Normális esetben tiszta ágynemű. Amikor más célból használjuk tárolásra, azok a tárgyak elveszik az életenergiát, negatívan befolyásolják az alvás minőségét. Egy példa: egy férfi az ágyneműtartójában tárolta tíz éve, motorbalesetben elhunyt testvére személyes holmiját. Nem tudott megválni tőle. Viszont nagyon rosszul aludt, tele volt sömörös kiütésekkel a térde, könyöke. Számára hihetetlen módon ugyan, de pár nap alatt elmúltak a több éve tartó kiütései, mikor az ágy alól eltakarítottuk a tárgyakat és kitisztítottuk a teret.
  • Mi foglalja el a helyet az éléskamrában?
    Szerszámok, takarítóeszközök? Kiseperjük a ház anyagi jólétét, vagy az egészséges élelmiszereket tároljuk benne? Itt jegyzem meg, hogy a felhalmozás sem kedvező, ilyenkor ugyanis a jövőtől félünk, attól, hogy mi lesz, ha elfogy és nekünk nincs tartalékunk. A bőségre koncentráljunk, és arra, hogy mindenből jut mindig annyi, amennyire szükségünk van.
  • Mit tárolunk az erkélyünkön?
    Ellenőrizzük az ott elhelyezett tárgyakat. Tiszta és rendezett, vagy a hibás tárgyak, ételmaradékok halmozódnak „ott úgy se látja senki” alapon? Mennyivel szebb látvány egy színes virágokkal, zöld növényekkel beültetett erkély!
  • A pince, a padlás, a garázs is ugyanolyan fontos rész a lakásnak! Tartsunk itt is rendet! Ha minden felesleges darabot eltávolítottunk, jöhet a takarítás!

tornaEzt követően kerülhet sor a tértisztítási rituáléra, aminek fontos kelléke a gyertya, füstölő, kristályok, tibeti tál és a zene, virágszirmok, szimbólumok. Gyakran égessünk fehér vagy lila gyertyát otthonunkba, ez már magában is tiszta, jó energiát vonz. Mikor tanácsos szakembert hívni? Hosszan tartó betegség, haláleset, veszekedés, válást követően, új lakásba költözéskor, amikor az előző lakó energiáit, életének lenyomatait kell eltávolítani...

A tértisztítás során távozó elfáradt, régi energiák után időt kell hagynunk, az új, frissen beáramló energiáknak, hogy a lakás egészét bejárják. Ez idő alatt érezhetünk kisebb hangulatváltozást, felbolydulást életünkben, aminek esetleg nem értjük az okát. Nyugodjunk meg, pár nap alatt helyre áll a rend, és élvezhetjük a friss, tiszta otthonunkat! Ahol létrejön az egyensúly, ott szívesen tartózkodunk.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja