SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Újabb adathalász e-mailekkel támadják az OTP Bank ügyfeleit

Családinet [cikkei] - 2014-02-06
Az interneten terjedő, rossz magyarsággal megfogalmazott adathalász levélben ismeretlenek az OTP Bankra hivatkozva próbálnak meg banki adatokat kicsalni az ügyfelektől - közölte a hitelintézet.
Újabb adathalász e-mailekkel támadják az OTP Bank ügyfeleit

Az OTP ügyfeleinek ismét hamis e-mailt küldenek csalók    

Az OTP Bank közleményében felhívja a figyelmet arra, hogy a levél hamis, és az abban található hivatkozásra kattintva az ügyfelek az OTPdirekt felületre nagyban hasonlító, de hamis, adathalász célokat szolgáló oldalra jutnak.
    
A bank soha nem kért és kér személyes adatokat e-mailben az ügyfeleitől

A bank most is hangsúlyozza: soha nem kért és nem kér e-mailben ügyféladatokat, szolgáltatás-megerősítést. Kéri, amennyiben valaki adatait már megadta, haladéktalanul lépjen kapcsolatba a bankkal a 06-1-3666-666 telefonszámon, vagy e-mailben, a bank honlapján keresztül (www.otpbank.hu).
   
Megették a biztonsági intézkedéseket

Az OTP a visszaélési kísérlet kapcsán megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket és jogi lépéseket - írja közleményében hitelintézet.

Mindegyik banknál előfordult már hasonló adathalász támadás    

A mostanihoz hasonló adathalász támadási kísérlet évente többször is tapasztalható szinte minden bank esetében. Az OTP legutóbb január 30-án jelezte, hogy az interneten terjedő adathalász e-mailben ismeretlenek rá hivatkozva próbálnak meg személyes és bankkártyaadatokat kicsalni ügyfeleitől.

Forrás: MTI
Fotó: Stuart Miles - FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja