SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Építésügyi jogszabályokat módosított a kormány

Családinet [cikkei] - 2014-03-08
Amennyiben magánszemély fogyasztó köt építési szerződést egy kivitelezővel, akkor a szerződésnek tartalmaznia kell a megrendelő nyilatkozatát arról, hogy az aláírástól számított 14 napon belül kívánja-e megkezdetni a kivitelezést - egyebek mellett ezt tartalmazza az a rendelet, amely a Magyar Közlöny legutóbbi számában jelent meg.
Építésügyi jogszabályokat módosított a kormány

Amennyiben hiányzik a szerződésből az előbbi nyilatkozat, akkor azt úgy kell értelmezni, hogy a kivitelező - az aláírástól számítva - 14 napot követően lát munkához.
    


Az építésügyi- és építésfelügyeleti hatóság - a határozathozatal előtt - helyszíni szemlét tarthat. Ezt a lehetőséget kiegészítette a kormány a hatóság vészhelyzetbeni kötelezettségével. Amennyiben a kormány - rendeletben - kihirdette  a veszélyhelyzetet, a hatóságnak kötelessége 3 napon belül helyszíni szemlét tartania.

Forrás: MTI
Fotó: nirots - FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja