SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Heringkonzerveket vontak ki a forgalomból

Családinet [cikkei] - 2014-06-04
Négy füstöltheringkonzerv forgalmazását tiltotta meg a határérték feletti benzolszármazék (PAH) tartalom miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Heringkonzerveket vontak ki a forgalomból

Négy halkonzervet azonnali hatállyal bevontak    

A szervezet szerdai közleménye szerint az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság laboratóriumában 36 tételt vizsgáltak a szakemberek. Közülük négy halkonzerv kereskedelmi forgalmazását azonnali hatállyal megtiltotta a hatóság és elrendelte a fogyasztókhoz eljutott termékek visszahívását.

"Riga Gold Füstölt hering olajban" nevű konzerveket hívják vissza    

A tájékoztatás szerint a kiemelt ellenőrzés a Magyarországon forgalomba hozott, füstöléssel készült haltermékeket érintette. Az intézkedés azokat a Pif-Trade Com Kft. által forgalmazott, Lettországból származó "Riga Gold Füstölt hering olajban" elnevezésű termékeket érinti, amelyek minőségmegőrzési ideje: 2016. március 01.; 2016. április 18.; 2016. augusztus 22.; illetve 2017. augusztus 28.   

A hatóság a Riga Gold márkajelzéssel ellátott valamennyi "Füstölt hering olajban" elnevezésű élelmiszertétel további forgalomba hozatalát a termék biztonságosságát igazoló laboratóriumi vizsgálati eredmények bemutatásához kötötte.   

A visszahívásban érintett termékek adatai és fotói elérhetők a NÉBIH honlapján: https://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/hirek/06_04_hering.html

Forrás: MTI
Fotó: Vichaya Kiatying-Angsulee/FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja