SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

46 éven keresztül hordta magzatát egy nő

Családinet [cikkei] - 2014-10-22
A marokkói Zahra Aboutalib 1955-ben volt terhes első gyermekével, azonban fájdalmai miatt az orvosa úgy döntött, hogy császármetszéssel kell szülnie. Az akkor 26 éves asszony, azonban látva sorstársai szenvedését, megrettent, és úgy döntött, hogy inkább elhagyja a kórházat. A nő fájdalmai néhány nap után megszűntek, és a baba mozgását sem érzékelte többé.
46 éven keresztül hordta magzatát egy nő

Zahara hitt még abban a marokkói mítoszban, hogy a születendő baba képes alvó állapotba kerülni az anyai testben, hogy védhesse annak tisztességét. A nő el is felejtkezett arról, hogy valaha terhes volt, és három gyermeket is örökbe fogadott.

Ám amikor 75 éves lett, ismét visszatértek az egykori fájdalmai. Fia hatására felkerestek egy specialistát, aki valamilyen petefészek tumorra gyanakodott. Ám csak az MRI vizsgálat volt képes megállapítani, hogy az a massza, amit az ultrahang felvételen láttak, valójában Zahara megkövesedett magzata.

A nőt vizsgáló professzor végül úgy döntött, hogy műtéti úton eltávolítják a 42 cm-es magzatot. Az operáció 4 órán keresztül tartott, mire az orvosok megpillanthatták a kővé vált gyermeket.Kiderült, hogy a nőnek sok évvel ezelőtt méhen kívüli terhessége volt. Ilyenkor a megtermékenyített petesejt nem a méhben ágyazódik be, hanem valahol azon kívül, esetünkben Zahara petevezetékében.

A jelenség magyarázata az, hogy ha a méhen kívüli terhesség során a halott magzat már túl nagy ahhoz, hogy magától felszívódjon, akkor az immunrendszer idegen testként azonosítja azt, ezért elkezd védekezni ellene. Az anya szervezete ezért egyfajta „kőburkot” épített a magzat köré, mumifikálva, dehidratálva ezzel az apró testet.

 


Forrás: mymultiplesclerosis.co.uk
Kép: youtube.com


 


 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja