SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Már öt hazai múzeum is látogatható virtuálisan

Családinet [cikkei] - 2014-10-22
Immár öt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma fenntartásában lévő múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Galéria és az Iparművészeti Múzeum anyaga érhető el az interneten keresztül, vagyis látogatható virtuálisan - közölte a tárca Kultúráért felelős államtitkársága az MTI-vel.
Már öt hazai múzeum is látogatható virtuálisan

A virtuális látogatást lehetővé tévő adatbázishoz - a Google Art Projekt programjához - mostantól kisebb közgyűjtemények is csatlakozhatnak Magyarországon - olvasható az államtitkárság sajtóközleményében.
    
A programhoz világszerte több mint 500 múzeum csatlakozott eddig, egyebek mellett a New York-i Metropolitan, a firenzei Uffizi, a londoni British Museum és a bécsi Kunsthistorisches Museum gyűjteménye is hozzáférhető már az interneten.
    

A csatlakozó intézmények négy különböző, de részben egymáshoz kötődő digitális megjelenési formát vehetnek igénybe. A virtuális galéria gyűjteményi tárgyakat mutat be nagyfelbontású fotóval és angol nyelvű leíró adatokkal, a gigapixel egy kiválasztott műtárgyról rendkívül nagy felbontású felvételt tartalmaz, a virtuális séta a kiállító terek képzeletbeli bejárására ad lehetőséget egy speciális kamerával készült felvételek segítségével, míg a virtuális kiállítás tematikus gyűjteményi válogatások megjelenítésére alkalmas. 


    
A tartalomszolgáltató múzeumok, gyűjtemények saját adminisztrátori hozzáféréssel hozzák létre ezeket a tartalmakat, ideális esetben mind a négy különböző digitális megjelenési formát felhasználva. 
    
A projekthez történő csatlakozás ingyenes. További, angol nyelvű információ a https://www.google.com/culturalinstitute weboldalon érhető el.

Forrás: MTI
Fotó: Ambro/ FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja