SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Pótolni kell az elmaradt órák tananyagát és igazolást kell vinni a sztrájk alatti hiányzásról

Családinet [cikkei] - 2016-04-21
Pótolni kell a szerdai országos pedagógussztrájk miatt elmaradt órák tananyagát és a diákok hiányzását igazolni kell - közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) csütörtökön az MTI-vel.
Pótolni kell az elmaradt órák tananyagát és igazolást kell vinni a sztrájk alatti hiányzásról

A közleményben azt írták, hogy a központ által fenntartott intézmények közalkalmazottjai közül országosan tízből ketten vettek részt a sztrájkban.

Kiemelték, hogy a sztrájk idején hiányzó tanulók távollétét igazolni kell az intézmény házirendjében foglaltak szerint.

Az intézmény felelőssége, hogy a gondjaira bízott gyermekek, tanulók a tanítási időben hol tartózkodnak, akkor is, ha arra a napra sztrájkot hirdetett egy vagy több szakszervezet - tette hozzá a központ.

A Klik jelezte, a sztrájk miatt elmaradt tanítási nap, óra pótlását az intézményvezető abban az esetben rendelheti el, ha a tananyag átadására másként nincs lehetőség, tekintettel arra, hogy egy esetlegesen más időpontra megszervezett tanítási nap hátrányosan érintheti a tanulók és a szülők, illetve a munkabeszüntetésben részt nem vevő pedagógusok érdekeit.

A sztrájk miatt elmaradt órák tananyagának pótlásáról azonban mindenképp gondoskodni kell - közölték. 

Kitértek arra: az intézményfenntartó központ a sztrájkban részt vevők munkabérének levonásánál a jogszabályoknak és a pedagógusok sztrájkbizottságával kötött megállapodásnak megfelelően jár el. Hangsúlyozták, hogy továbbra is tartják magukat a jogszabályokhoz és a megállapodásokhoz.

Forrás: MTI
Fotó: en.wikipedia.org

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja