SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Figyelmeztet az OTP Bank, csalók élnek vissza a nevével

Családinet [cikkei] - 2017-01-03
Újabb visszaélési forma van terjedőben az interneten, az OTP Bank nevével visszaélve, a bank 67. születésnapjára hivatkozva csalók nyereményjátékot hirdettek - közölte honlapján a pénzintézet.
Figyelmeztet az OTP Bank, csalók élnek vissza a nevével

A tájékoztatás szerint egyszerű kérdésekre kell választ adniuk az esetlegesen hiszékeny internetezőknek. A csalók célja: a bizalmas adatok megszerzése, az adathalászat. 

A gyanútlan internetező ugyanis olyan "szolgáltatásra" is regisztrálhat a játék során, amelynek magas sms-díját havonta fizetheti.

Az OTP Bank nem szervez a születésnaphoz kötődő nyereményjátékot - hívja fel a figyelmet közleményében a pénzintézet; nem sorsol ki telefont, játékkonzolt vagy vásárlási utalványt. 

A bank logójával visszaélnek a csalók. A hitelintézet megtette a szükséges biztonsági és jogi intézkedéseket. A bank kéri: senki "ne dőljön be a csalóknak", és ismeretlen internetes oldalon ne adja meg banki vagy személyes adatait - olvasható a tájékoztatásban.

Forrás: MTI
Fotó: Piotr £ohunko/stock.tookapic.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja