SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Havonta ezer újszülött: minden 6. magyar gyermek külföldön születik

Németh Noémi [cikkei] - 2017-10-03
Sokáig nem lehetett tudni, hány gyermek születik külföldön, most viszont az LMP adatigénylésére a Főváros Kormányhivatala kiadta a pontos számokat.
Havonta ezer újszülött: minden 6. magyar gyermek külföldön születik

Jelenleg a magyar gyerekeknek már közel 15%-a külföldön születik - derült ki az RTL Klub Híradójából.

2010 és 2016 között 78.000 külföldön született gyermek magyar anyakönyvezését kérték, havonta pedig nagyjából 1000 magyar gyerek születik külföldön.

Az LMP szerint a kormány feladata lenne, hogy megteremtse a lehetőséget számukra, hogy hazaköltözhessenek - el kell érni, hogy ezek a gyermekek itthon születhessenek meg.

Halász János, a Fidesz-KDNP szóvivője  szerint ők már tettek lépéseket az ügyben: beindították a Gyere haza fiatal programot, mely a külföldön dolgozó, diplomás magyarok hazacsábítását célozta meg.

A program 2015-ben indult, 57 millió Ft-ból 105 fiatal jött eddig haza ennek keretein belül - a programot tavaly júniusban pedig be is fejezték.

Kép: Pixabay / Pexels

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja