SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az érintett gyerekek többsége ismeri zaklatóját

Családinet [cikkei] - 2017-11-26
A gyerekekkel szembeni szexuális visszaéléseket az esetek 70 százalékában olyanok követik el, akiket a gyerek ismer, akikkel bizalmi viszonyban van - mondta Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
Az érintett gyerekek többsége ismeri zaklatóját

A szakértőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a közelmúltban kiderült: egy békési tanár külföldre akarta csempészni 11 éves diákját, de a repülőtéren lebuktak.

(Kapcsolódó cikkünk: Külföldre akarta csempészni 11 éves diákját egy békési tanár)

Gyurkó Szilvia elmondta: a gyermekekkel szembeni szexuális visszaéléseket elkövetők nagyon jó manipulátorok, pontosan tudják, mit kell mondani a gyerekeknek, hogy kiépüljön a bizalmi háló.

A tanári pozíció alkalmas arra, hogy a gyerekben kiépüljön a bizalom, elfogadja azokat a szabályokat, amelyeket a tanár állít, és tulajdonképpen észrevétlenül vonódjon be egy viszonyba, ami egy idő után annyira fontos számára, hogy adott esetben a saját családjával is képes konfliktusba kerülni - tette hozzá.

Kiemelte, azok a gyerekek csábíthatók el a legkönnyebben, akik nem kapnak elegendő figyelmet és minőségi időt a családjukban. A szakértő közölte, ha a szülők azt látják, a gyerekük kezd bekerülni valakinek a bűvkörébe, és ennek következményeként a családi értékrendet, kapcsolatot is elutasítja, akkor érdemes komoly erőfeszítéseket tenni annak érdekében, hogy kommunikáljanak a gyerekkel és újra felépítsék a bizalmi kapcsolatot.

A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy a gyerekekkel szembeni szexuális visszaéléseket az esetek 70 százalékában olyanok követik el, akik a gyerek számára ismertek. Az az általános félelem a szülőkben, hogy egy vadidegen fog majd elkövetni ilyesmit, tulajdonképpen alaptalan, valójában azokra kellene jobban figyelni, akikkel a gyerek bizalmi viszonyban van - hangsúlyozta Gyurkó Szilvia.

Forrás: MTI
Fotó: Max Pixel

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja