SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Csak a Semmelweis lépett előre a THE legfrissebb felsőoktatási rangsorában

Családinet [cikkei] - 2018-05-14
Négy helyet javítva a 61. helyre került tavalyhoz képest a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education (THE) Emerging Economies University 2018-as rangsorában.
Csak a Semmelweis lépett előre a THE legfrissebb felsőoktatási rangsorában

A szakemberek ötven "fejlődő, feltörekvő" ország felsőoktatási intézményeit értékelték, de a 378-as végső listára csak 42 országból kerültek fel egyetemek. A magyar felsőoktatási intézmények közül csak a Semmelweisnek sikerült előlépnie a listán. 

A friss rangsor ugyanazt a 13 teljesítménymutatót veszi alapul, mint a THE World University Rankings nevű ranglista, megvizsgálva az egyes egyetem erősségeit az összes alapvető tevékenységének tekintetében, úgy mint oktatás, kutatás, tudástranszfer és nemzetközi megjelenés. Emellett különös hangsúlyt kapnak azok a faktorok, amelyek a feltörekvő országok egyetemeinek jellemzőit és fejlesztési prioritásait - például iparági kapcsolatok, nemzetközi perspektívák - tükrözik.

A rangsort főként kínai felsőoktatási intézmények vezetik, bár a harmadik helyen a Moszkvai Állami Egyetem (Lomonosov Moscow State University) zárt. A magyar egyetemek közül egyedül a Semmelweis Egyetemnek sikerült javítania, a Rio de Janeiro-i Püspöki Katolikus Egyetemmel osztozik a 61. helyen, a Pécsi Tudományegyetem a 127., az ELTE a 131., a Szegedi Tudományegyetem a 156. a rangsorban. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem idén a 200. helyen zárt egy chilei és egy kínai intézménnyel holtversenyben, a Debreceni Egyetem és a Corvinus Egyetem viszont nem fért be a 200 legjobb egyetem rangsorába.

A legjobb felsőoktatási intézményeket tartalmazó lista a tavalyi 300-hoz képest idén 78 intézménnyel bővült, így a Semmelweis Egyetemnek szélesebb merítésből sikerült a 2017-es eredménynél jobb helyezést elérnie.

Forrás: Semmelweis Egyetem
Indexkép: wikipedia

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja