SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Halála után is a gyerekeket segítette: iskolai felszerelést kért temetésére a tanárnő virág helyett

Németh Noémi [cikkei] - 2018-06-28
Tammy Wadell harminc éven át dolgozott pedagógusként, és minden erejével igyekezett támogatni a hátrányos helyzetű diákokat. Ennek jegyében zajlott a nem hétköznapi temetése is.
Halála után is a gyerekeket segítette: iskolai felszerelést kért temetésére a tanárnő virág helyett

Egy tanulmány szerint a pedagógusok 94%-a nyúl rendszeresen a saját pénzéhez a célból, hogy biztosítsa diákjai számára a megfelelő iskolai felszerelést a munkája során - Magyarországon sem ismeretlen a fogalom.

Sok pedagógus - főként az óvó és tanító nénik - afféle lomosként gyűjtik a még használható hulladékot, és a kreatív boltok polcairól saját költségen szerzik be az alapanyagot, melyek segítségével szép és hasznos tárgyakat készíthetnek csoportjuk, osztályuk számára.

Közéjük tartozott Tammy Wadell is, aki 30 éven át dolgozott tanárként, s minden körülmények között támogatta a rászoruló tanulókat. Június 9-én hunyt el rákban, 58 évesen - végrendeletében azt kérte a rokonaitól, ismerőseitől, hogy temetésére virág helyett iskolai felszereléssel telepakolt iskolatáskákkal érkezzenek - olvashatjuk az indy100.com-on.

Barátai szerint Tammy szenvedélyesen végezte a munkáját, és azt vallotta, hogy minden gyermek megérdemli a lehetőséget a tanulásra. Ismerősei indítottak egy emlékoldalt is, ahol rengetegen nyilvánítottak részvétet és írták le gondolataikat a tanárnőről.


"Az efféle elhivatottság ritkán marad meg hosszú évekre. Emlékszem az első tanévemben 1-2 hetente jártam a hobbyboltba és soha nem hagytam ott kevesebbet 5000 forintnál. Eszközök, anyagok, festékek, mind mind azért hogy a foglalkozásaimat színesítsem, vagy a csoportszobánkat dekoráljam. Kezdőként még mindannyiunkban ott van ez a lendület, ám idővel megkopik. Ezért is nagyon megindító ennek a kollégának a története.
Olyan elhivatottság élhetett benne, melyre ritkán látni példát"
- írta le véleményét Tammyről és a hazai helyzetről egy magyar óvónő.
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja