SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Döntés született a nyári táborokról

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2020-05-14
További lazulnak a koronavírus elleni védekezés miatti korlátozások, és a nyári gyerektáborokról is részben döntés született - jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón.
Döntés született a nyári táborokról

Hétfőtől Pest megyére is a többi megyével azonos előírások vonatkoznak, tehát ott is kinyithatnak az éttermek és kávézók, és korlátozás nélkül tarthatnak nyitva az üzletek – jelentette be Gulyás Gergely. Budapesttel kapcsolatban azonban még nem született döntés, a kérdéssel kapcsolatban ma délután 3 óráig várják a polgármesterek javaslatait.

A miniszter vidéken további enyhítő intézkedéseket jelentett be. Ezek szerint hétfőtől:

  • A vendéglátóhelyek zárt helyiségei is megnyithatóak a nagyközönség előtt, de a személyzetnek maszkot kell viselnie, és be kell tartani egymástól a másfél méteres távolságot
  • Látogathatók lesznek parkok és szabadtéri játszóterek
  • Megnyithatnak a szállodák és panziók, szintén a védőtávolság betartásával
  • Budapestet leszámítva mindenhol megtarthatják az esküvőket és lagzikat maximum 200 fő részvételével.

Lehetnek nyáron táborok

A kormány döntése alapján már biztos, hogy napközis táborok szervezhetőek lesznek a vakáció ideje alatt. Az ottalvós táborokról később születik döntés. Az iskolák június 2-ig biztos, hogy nem nyitnak ki, később azonban elképzelhető, hogy egyes településeken megnyithatják kapuikat az alsó tagozatosok számára.

Az idő előrehaladtával, ahogy a szülők lassan felélték az összes szabadságukat, egyre többek számára jelentett megoldhatatlan feladatot a gyermekeik napközbeni felügyelete. Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár a Facebookon kérte ki a kérdésben követői véleményét, ahol a 27 ezer válaszoló 72 százaléka nyilatkozott úgy, hogy támogatja megfelelő védőintézkedések mellett a nyári táborok megtartását.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: Brahmsee / pixabay

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja