SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A tanári kar fele felmondott egy hajdúszoboszlói iskolában

Németh Noémi [cikkei] - 2021-08-17
Felmondásuk okáról azonban az őket kötő titoktartási nyilatkozat miatt nem beszélhetnek.
A tanári kar fele felmondott egy hajdúszoboszlói iskolában

A Gönczy Pál Református Sport- és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 37 tanára közül 18 pedagógus mondott fel a nyáron - írta meg a Cívishír.

Az intézmény egy éve került a református egyházhoz, a vezetőség szerint pedig fenntartóváltás esetén semmi meglepő nincs a pedagógusok felmondásában, ez egy természetes folyamat. A helyiek azonban azóta is találgatnak, úgy vélik, 18 tanár távozása egyszerre túl sok.

Az RTL Híradónak nyilatkozó lakosok egyike elmondta: szerette volna gyermekét az intézménybe iratni, de túljelentkezés miatt nem volt rá lehetősége. Akkor a szülők azt javasolták a vezetőségnek, hogy indítsanak egy harmadik osztályt is, ám ezt elutasították a pedagógushiányra hivatkozva. "Erre fel most 18 tanárt elengednek?" - kérdezi a férfi, aki nem érti, mi történik az iskola körül.

A távozó tanárok között vannak matematika, kémia, biológia, testnevelés és angol szakosok is; van, aki néhány éve, más több évtizede választotta a pedagógusi hivatást.

A vezetőség elmondta: a többségében közös megegyezéssel elköszönő tanárok helyére időben keresni kezdték az utánpótlást, és már fel is vettek 6 tanítót és 12 tanárt, így a szakmai működés továbbra is biztosított.

Az RTL Híradó felvétele:

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja