SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Friss hír: jön a kötelező oltás a munkahelyen, maszkviselés a közlekedési eszközökön és látogatási tilalmak

Németh Noémi [cikkei] - 2021-10-28
Több szigorítás is jön a vírus elleni védekezés jegyében, melyekről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter számolt be a csütörtöki Kormányinfón.
Friss hír: jön a kötelező oltás a munkahelyen, maszkviselés a közlekedési eszközökön és látogatási tilalmak

A munkaadók előírhatják a koronavírus elleni védőoltást

A kormány döntése értelmében a munkaadók előírhatják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként, ha a dolgozók biztonsága ezt kívánja - jelentette be Gulyás Gergely.

Ezt az állam mint munkaadó is érvényesíteni fogja, az önkormányzatoknál pedig a polgármester dönthet az oltás előírásáról - tette hozzá.

Abban az esetben nem kötelezhetik a munkavállalót az oltás felvételére, ha orvosi igazolása van arról, hogy nem kaphat koronavírus elleni védőoltást. Az, aki nem rendelkezik ilyen igazolással, mégsem oltatja be magát, azt fizetés nélküli szabadságra lehet küldeni. Ha egy év után sem oltatja be magát, akkor a munkáltató megszüntetheti a munkaviszonyát.

Amennyiben valakit a munkaadója kötelez az oltás felvételére, eldöntheti, hogy milyen oltást választ, az elsőt azonban december 15-ig meg kell kapnia a jelenlegi tervek szerint. Két oltásos vakcina esetén mindkét oltást fel kell vennie a munkavállalónak.
 

Kötelező maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön

November 1-től ismét maszkot kell viselni a közösségi közlekedési eszközökön - sorolta a kormány döntéseit, amelyeket a járvány fékezése érdekében hozott. 


Látogatási tilalmak az egészségügyi intézményekben

A kormány döntései között szerepel az is, hogy látogatási tilalmat rendelnek el az egészségügyi intézményekben. A szociális intézményekben erről a vezető dönthet.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: az intézkedések célja, hogy minél többen olttassák be magukat.

Forrás: MTI
Kép: Kormányinfo

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja