SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Újszülött kislányt hagytak a kistarcsai inkubátorban: a portás végignézte, ahogy elbúcsúzik a babától, majd eltűnik az anya

Németh Noémi [cikkei] - 2021-11-03
2021.10.31. hajnalban csengetett be egy nő a kistarcsai kórházba, kezében pokrócba bugyolált kislányával.
Újszülött kislányt hagytak a kistarcsai inkubátorban: a portás végignézte, ahogy elbúcsúzik a babától, majd eltűnik az anya

/Képünk illusztráció/

Egészséges, bájos kislányt hagytak az inkubátorban

A portások csoportvezetője, Tuza Éva nem fogja egyhamar elfelejteni ezt az éjszakát: dermedten nézte végig kolléganőivel az eseményeket. Az anya pár perc alatt elbúcsúzott gyermekétől, majd eltűnt.

A portások eközben már felhívták a gyermekosztályt, és a nővérek pár percen belül magukkal is vitték a nyugodtan alvó kisbabát. Mint elmondták: a pici szépen meg volt fürdetve.
 

"Gyönyörű a bőre, szép fekete a haja, nagyon bájos baba. Megcsodálhattuk, mielőtt felvitték az osztályra, teljesen meghatódtunk"

- mondta el Éva.

A vizsgálatok során megállapították, hogy nem sokkal korábban születhetett, teljesen egészséges, érett baba.

Ahogy az ilyenkor szokás, a nővérek adtak számára nevet: a picit mostantól Hajnali Nárcisznak hívják. Az inkubátorokban hagyott babák vezetékneve gyakran utal a napszakra, amikor megtalálták őket. A közelmúltban inkubátorban hagyott babák a Hajnal Györgyi, Hajnal Szilvia, Hajnal Ákos, Esti Dániel és Réthy Fruzsina neveket kapták.


Még meggondolhatja magát az anya

Nárcisz 3200 grammal és 52 centivel született. Az elkövetkezendő 6 hétben az anya bármikor meggondolhatja magát, és jelentkezhet a piciért, ám ha ez nem történik meg, a határidő lejárta után örökbe adhatóvá válik a baba.

Azok a nők hagyhatják ezekben az inkubátorokban kisbabájukat, akik valamilyen oknál fogva nem tudják vagy nem akarják felnevelni gyermeküket. Az inkubátorok segítségével anélkül mondhatnak le a babáról, hogy veszélyeztetnék testi épségüket - ahogy nemrég az a nő tett, aki egy buszmegállóban hagyta újszülöttjét. Ő - mivel közterületen hagyta magára gyermekét - akár 5 év szabadságvesztést is kaphat, ezzel szemben aki inkubátorban hagyja a picit, annak ügyében nem indít vizsgálatot a rendőrség. 

Az újszülött gyermek inkubátorba helyezése jognyilatkozatnak minősül, ami azt jelenti, hogy az anya ezzel a cselekedetével automatikusan lemond a gyermekéről, és hozzájárul ahhoz, hogy örökbefogadó szülőket keressenek számára. Noha a törvény elvileg az ő számukra is lehetővé teszi, hogy hat héten belül meggondolják magukat, és visszakérjék a gyermeket, senki nem keresi őket, és a személyazonosságuk nagy valószínűséggel soha nem fog kiderülni. Ez az ügymenetet mindenképpen lerövidíti, ám a gyermek későbbi gyökérkeresését gyakorlatilag lehetetlenné teszi.

A kilátástalan helyzetbe kerülő anyák az ország számos pontján találnak babamentő inkubátorokat: Babamentő inkubátorok.

Indexkép (illusztráció): Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja