SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sírva nevetünk: zseniális és őszinte reklám arról, miért (ne) legyünk tanárok

Németh Noémi [cikkei] - 2022-02-23
A Palóc Videótéka Youtube-csatornájára olyan videó került fel, amin tényleg nem tudjuk eldönteni, nevessünk-e vagy sírjunk. A poénok ugyanis zseniálisak, mégsem tudunk őszintén még csak mosolyogni sem rajtuk - mert rögtön ránk tör a felismerés: ez sajnos egyáltalán nem vicc, hanem a valóság. A videót egy nap alatt már több mint 350.000-en nézték meg, nem véletlenül.
Sírva nevetünk: zseniális és őszinte reklám arról, miért (ne) legyünk tanárok

"Versenyképes fizetés? 3 hónapos nyári szünet? Tisztelet és megbecsülés? - Minek az neked? Legyél inkább tanár!"

Az erős kezdést még erősebb folytatás követi: a videó 4:25 percben foglalja össze, milyen nehézségekkel kell megküzdenie ma egy pedagógusnak. Alacsony fizetés, rengeteg túlóra, a pedagógust falhoz állító felháborodott szülők, a szociális élet megszűnése, rengeteg, felesleges és körülményes adminisztráció - és sok más is megjelenik a felvételen.

Például a társadalmi meg(nem)becsülés: bár egyre többen állnak ki a pedagógusok mellett, sajnos még mindig sokan hangoztatják a jól ismert mantrákat a 3 hónapos fizetett szabadságról, a rengeteg szabadidőről és társairól. Sokan gondolnak úgy a tanárokra, mint túlfizetett, álommunkát végző személyekre, akik ahelyett, hogy tisztességesen tanítanák a gyerekeket, csak panaszkodnak - pedig milyen jó dolguk van… Facebookos kommenteket olvasgatva sajnos nem kell sokáig kutatnunk, hogy belefussunk egy-egy ilyen véleménybe.

Érdemes megnézni az ütős videót, aminek talán az utolsó mondata adja meg a legnagyobb csattanót.
 

 

Az időzítés jobb nem is lehetne: a videót megnézve talán lesz, aki megérti - ha eddig ez nem történt meg -, miért sztrájkolnak most a pedagógusok. A lavinát egy nemrég megjelent kormányrendelet indította el, melyben a tanárok sztrájkjogát szabályozták meg, ezzel szerintük gyakorlatilag ellehetetlenítik egy alapjoguk gyakorlását. A pedagógusok azonnal reagáltak a veszélyhelyzetre hivatkozva meghozott rendeletre: napról napra egyre több iskolában élnek a polgári engedetlenség eszközével, de van olyan iskola, ahol már a szülők is tartottak egy rövid demonstrációt a tanárok melletti kiállás jegyében.

A Palóc Videótéka alkotásai között egyébként több más gyöngyszemet is találhatunk, a következő videó szintén a pedagógusok kilátástalan helyzetét mutatja be - rendkívül ötletes módon.
 

 

Indexkép: Palóc Videótéka

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja