SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Bravúros mentések: videón, ahogy a magyar mentőcsapat gyermekeket és családokat emel ki a romok alól

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-02-13
Az egyéves kisfiú anyukájának mentése még folyamatban van.
Bravúros mentések: videón, ahogy a magyar mentőcsapat gyermekeket és családokat emel ki a romok alól

Az egyéves baba is jól van, most az anyukáját próbálják kimenteni

"Sikeresen kiemeltünk a romok alól egy másfél éves kisgyermeket és a nagypapáját. Most a 15 éves Ali életéért küzdünk" -  írta a Facebook-oldalán a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szerda reggel.

A mentésről videó is készült, jól látszik rajta, hogyan emelik ki a nagypapát a romok alól.
 


 

Egy másik videóban az látszik, ahogy egy olyan anyát mentettek ki a romok alól, aki több mint 80 órát töltött a törmelékek alatt. Amikor kiemelték, egyből arról kezdett beszélni, hogy a férje nem volt itthon, amikor a földrengés volt, tehát szerencsére magánál volt. 

Ahogy szintén jól van az az egyéves kisbaba is, akit nemrég sikerült kimenteni a romok alól. Az édesanyja karjaiban volt, a babát könnyen ki tudták venni a szűk helyről, de az édesanyja kimentése még folyamatban van. 

Ezt írták: 

"Csapatunk Hatay településen dolgozott a mai napon, ahol egy összedőlt 4 emeletes épület romjai alól szabadított ki néhány perce egy egy éves gyermeket.

Az anyuka kiszabadítása, kimentése folyamatban van. A gyermek jól van:)"

A Facebook-oldalon azt is megmutatták, hogy milyen speciális eszközzel - egy száloptikás kamerával - dolgoznak, hogy megtalálják az embereket a romok alatt.
 


 

Több mentőegység is indult Magyarországról

A mentőegységek a nap 24 órájában dolgoznak, hogy kimentsék az embereket, de a hideg is nehezíti a munkát.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban úgy fogalmazott, hogy a magyar kontingens összesen 116 főből és 19 mentőkutyából áll. Mind a kutatási, mind a mentési, és az egészségügyi ellátási munkában is részt vesznek Törökországban.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat pedig folyamatosan közzéteszi a legfrissebb feljeményeket a mentésekkel kapcsolatban.
 

Indexkép: Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat / Facebook

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja