SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

8 kiló volt, amikor meghalt a két és fél éves kisfiú Csepregen - életfogytiglant is kaphatnak a szülei

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-03-02
Egy lánccal lezárt szobában tartották a gyerekeiket a szülők - csak beadták nekik az ételt. A 2,5 éves kisfiút egy pelenkában, meztelenül hagyták a hideg padlón aludni. A gyermeknek tüdőgyulladása lett, de nem vitték el orvoshoz sem.
8 kiló volt, amikor meghalt a két és fél éves kisfiú Csepregen - életfogytiglant is kaphatnak a szülei

Bíróság elé állítja a Vas Vármegyei Főügyészség a fiatal párt különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés és négyrendbeli kiskorú veszélyeztetés miatt - írja a 24.hu. 

A házaspár hónapokon át éheztette és verte a két és fél éves kisfiút Csepregen. 

A lap szerint mindössze 8 kiló volt a gyermek, amikor elhunyt.

Borzasztó körülmények között tartották a gyerekeiket: egy lánccal lezárt szobában voltak összezárva. Szüleik beadták nekik az ételt, de nem ellenőrizték, hogy mit csinálnak odabent. Csak levegőzni engedték ki őket néha. 

A vádirat szerint a szülők a kisfiút hónapokon keresztül nem táplálták rendesen. A gyerek drasztikusan lefogyott, és elsorvadt az izomzata is. A házaspár bár észlelte, hogy kezd leépülni és elsorvadni, mégsem tettek ellene semmit.
 

Egy pelenkában, ruha nélkül hagyták aludni a hideg padlón

Még akkor sem kértek orvosi segítséget, amikor a kisfiúnak gennyes tüdőgyulladása lett. A megbetegedés hátterében az állt, hogy hagyták egy pelenkában aludni a hideg padlón, még ruhát sem adtak rá.

A gyerek holttestét tavaly február nyolcadikán találták meg a házukban. Az apa ezt követően meg akarta ölni magát, de megmentették. 

A kisfiú halála elkerülhető lett volna, ha megfelelő ellátást kap. 

Fizikálisan és mentálisan is teljesen leépült a kicsi, izmai elsorvadtak. 8 kiló volt két és fél évesen, teste pedig tele volt a bántalmazás nyomaival.
 

Az eljárás alatt új gyereket szült a nő

A másik négy gyermek sem kapott megfelelő ellátást. A szoba szörnyen festett, amikor rájuk találtak: a padlón, a falon és az ágyon rothadó ételek, rengeteg szemét, vizelet és széklet volt. Fennállt a fertőzésveszély is. 

A 24.hu úgy tudja, a házaspár részben beismerte tettét. A nő az eljárás alatt új gyereknek adott életet. 

A szülők akár életfogytiglant is kaphatnak. 

Indexkép: Pexels képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja