SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

25 autó ment el mellettük, mire valaki megállt - Görög Zita öccsének próbált segítséget kérni

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-04-13
Görög Zita Insta-sztori bejegyzésben írt arról, hogy húsvét hétfő estéjén öccse rosszul lett, ezért egy budapesti kórházba indultak vele. Mivel az állapota az autóban is rosszabbodott, útközben félreálltak. Miközben Zita a mentőket hívta, az arra járó autósoktól próbált segítséget kérni, hogy vizet adhasson öccsének.
25 autó ment el mellettük, mire valaki megállt - Görög Zita öccsének próbált segítséget kérni

"Kajasokkot kaphattak a sonkától" - Görög Zita felháborodott, hogy továbbhajtottak az autósok, amikor segítséget kért

A volt modell, Görög Zita 24 órás Insta-sztori bejegyzésében számolt be arról az esetről, ami húsvét hétfő este történt velük Solymáron - erről a Naphire.hu számolt be. 

A lapnak Görög Zita elmesélte, hogy öccse rosszul lett, ezért elindultak vele Budapestre egy kórházba. Útközben azonban egyre rosszabb állapotba került, ezért Zita telefonon hívta a mentőket, és közben autósokat próbált megállítani, hogy segítséget kérjen. 

Azt mondta, hogy körülbelül 25 autós hajtott el mellettük anélkül, hogy megálltak volna. Vizet szeretett volna kérni az öccse számára az autósoktól. Végül egy autós megállt és segített.

Görög Zita a történtekről ezt írta: 

"Ők így ünneplik a világosság győzelmét a sötétség, az élet győzelmét a bűn és halál fölött. Lassítva, bámulva, továbbhajtva."

Hozzátette: 

"Talán az Urbi et orbi-t is meghallgatták, majd gyorsan el is felejtették! De csak egy elfogadható válasz jutott eszembe, miért is nem álltak meg, legalább megkérdezni mi a francért ugrálok eléjük. Hisz véget ért a böjt! Kajasokkot kaphattak a sonkától! Krisztus feltámadott, Alleluja! Még szerencse, hogy ezekért a bűnökért is az életét adta már. Tudjátok mi volt Jézus egyik szava a kereszten? Szomjazom! Az öcsém vízre, én jóságra. Ezért kalimpáltam. De még ecetet sem kaptunk” – írta Görög Zita az Insta storyban.

A Naphire.hu-nak azt mondta, nagyon meglepte őt az emberek közönyössége. Öccse azóta szerencsére jobban van, nagyon hálás a mentősöknek és a Honvédkórház orvosainak is ezért. 


4 éves kislány fuldoklott, neki sem álltak meg segíteni

Korábban egy hasonló történetet mutattunk be. Egy anya kétségbeesetten rohant segítségért, amikor kislánya torkán megakadt a fánk és fuldokolni kezdett. Ütögette a hátát, de ez nem segített. Autósoktól próbált segítséget kérni, azt mondja, 40 autó mehetett el mellettük, mire valaki végre megállt. Az a férfi az őrangyaluk - mondta. 


Milyen példát mutatunk a gyerekeinknek?

A gyerekek azt tanulják a világról, amit mi, felnőttek tanítunk nekik. Ha azt látják, hogy észrevesszük magunk körül az elesettet, a bajba jutottat, akkor olyan felnőttekké válnak majd, akik segítőkészek, akik átadják a helyüket az időseknek a buszon, vagy akik átsegítik a vakokat a zebrán.

Legyen szó bármiről, egy kis odafigyeléssel, egymáshoz fordulással sokkal jobb lehet ez a világ, amiben élünk. Érdemes megtanítani gyerekünknek, hogy egy apró segítségnyújtás is nagyon sokat jelenthet egy másik embernek. Akár az életünk is múlhat rajta, ha valaki nem hajt tovább, hanem megáll és segít. A 4 éves kislány anyukája is úgy nyilatkozott, hogy lánya talán már nem élne, ha a férfi nem állt volna meg segíteni. 
 

Kapcsolódó cikkünk: Mit tegyünk, ha lerobbantunk a családi autóval az autósztrádán?

Indexkép: Lakatos Levente / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja