SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Halálos viharok Horvátországban, Szlovéniában, Szerbiában - veszélyben lehetnek a nyaralók

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-07-20
A horvát fővárosban hatalmas pusztítással járt a szerdai vihar, a szélviharban és a heves esőben fák dőltek ki és háztetők szakadtak le. Eddig négy halálos áldozatról lehet tudni. A víz több utcát és aluljáróit is elöntött. Hasonló a helyzet Szerbiában, Szlovéniában és Bosznia-Hercegovinában is.
Halálos viharok Horvátországban, Szlovéniában, Szerbiában - veszélyben lehetnek a nyaralók

Horvátországban négyre nőtt a halálos áldozatok száma

Országszerte komoly fennakadásokkal járt a vihar. Zágrábban a tömegközlekedés is leállt, a katasztrófavédelemhez pedig több száz segélyhívás futott be. 

Az erős szél és a hirtelen leesett eső nagy károkat okozott az épületekben és a gépjárművekben is. Az eddigi adatok alapján négy halálos áldozata van a viharnak, mindannyian kidőlt fák alatt rekedtek: ketten az utcán tartózkodtak, ketten pedig az autójukban, amikor rájuk dőlt egy fa.
 


 

Több tucatnyi sérült az ítéletidő miatt

Bosznia-Hercegovinában és Szlovéniában is meghalt egy ember a viharok következtében. Szlovéniában ráadásul földcsuszamlások is voltak, több tízezer ember pedig áram nélkül maradt.
 


 

Szerbiában is hatalmas pusztítást végzett a vihar, tövestül csavarta ki a fákat, a szél pedig letépte a tetőket is. Belgrád egyes részein is elment az áram. 

Az ítéletidőben több tucatnyian megsérültek. 

Horvátországban nemrég hatalmas tűz tombolt: A horvát tengerparton evakuálni kellett az embereket, magyarokat is fenyegethetett a tűz

Nyaralás előtt érdemes megnézni a időjárás előrejelzéseket, turistaként még kiszolgáltatottabbak lehetünk egy zord vihar esetén. Vigyázzunk magunkra és egymásra!

Indexkép: Meteo Balkans / Facebook

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja