SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tíz tanár mondott fel egy egyetemen - elég volt a kettes érdemjegy a bejutásra, az oktatók megelégelték az alacsony ponthatárokat

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-08-23
A Tokaj-Hegyalja Egyetem vezetőségében belharcok dúlhatnak. Ráadásul az oktatóknak feltehetően abból is elegük lett, hogy már a kettes eredmény is elég lehet ahhoz, hogy valaki egyetemista lehessen.
Tíz tanár mondott fel egy egyetemen - elég volt a kettes érdemjegy a bejutásra, az oktatók megelégelték az alacsony ponthatárokat

"Az ilyen alacsony pontszámokat szerző diákok többsége egyszerűen alkalmatlan arra, hogy egyetemi szintű képzésben vegyen részt"

Már legalább tízen távoztak a Tokaj-Hegyalja Egyetemről, és még húszan fontolgatják ugyanezt. Az új rektor elképzeléseivel ugyanis sokan nem értenek egyet - írja a Népszava.

Két hónap után felmentették Horváth Ágnest, az egyetem rektorát. Az ő kinevezése ellen Stumpf István, az egyetem kuratóriumának elnöke úgy tiltakozott, hogy júniusban lemondott. Wáberer György, a kuratórium jelenlegi elnöke végül felmentette Horváth Ágnest. 

Ennek ellenére azonban a lap úgy tudja, hogy már tíz fő távozott a tantestületből, és még húszan ugyanezt tervezik.

A vezetőségen belüli problémák mellett a rendkívül alacsony ponthatárok is problémát jelentenek. Van olyan képzés, amelyhez mindössze 130 pont kellett, vagyis kettes osztályzatokkal is felvételt nyerhettek a diákok. 

Pálinkás József az esettel kapcsolatban azt mondta:

"Olyan alacsony ponthatárokkal, mint amilyenek a tokaji egyetemen voltak, semmi értelme „egyetemi” képzéseket indítani."

Hozzátette, hogy az alacsony ponthatárokkal az a cél, hogy minél több hallgató legyen, hiszen az előző évben csak 389-en adták le a jelentkezésüket. 

"Az ilyen alacsony pontszámokat szerző diákok többsége egyszerűen alkalmatlan arra, hogy egyetemi szintű képzésben vegyen részt" - fogalmazott. 

Aggasztónak tartja továbbá azt is, hogy a pedagógusképzésekre is ilyen alacsony ponthatárok kellettek.

Az egyetem a hírek szerint jelenleg nagyjából 75 milliárd forintos vagyonból gazdálkodik.
 

Olvasd el ezt is:

Indexkép: Michal Jarmoluk képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja