SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mozog a város….

[cikkei] - 2004-08-04
Bizonyára nem vagyok egyedül, aki hallott már a triatlon nagyhétről. Honlapunkon is olvashatták a programajánlót, az idei rendezvényről Tiszaújvárosban. Az úgy kezdődött, hogy volt egyszer egy világverseny…
Mozog a város….

Az egész verseny egyetlen napból állt, ezt fejelték meg  a szervezők egy egész hetes lehetőséggel. Ezt az amatőröknek szánták. Az eltelt 6 évben már szinte része lett a város életének ez a hét is. Messzire költözött lakók, környékbeliek, rokonok, ismerősök térnek ilyenkor a városba, hogy ki ne hagyják ezt a nagy bulit.

Hétfőn kezdődik a verseny a lakóknak. Bár az utóbbi években az időjárás nem fogadta kegyeibe a résztvevőket, így is jelentős létszám állt a rajthoz mindig. Kissé esős napon izgultunk idén is, hogy este 6-ra elálljon, ott lehessünk a futáson. És ott voltunk, és bizony nem voltunk egyedül. Anyukák, apukák, babakocsik, tolókocsik, szinte mindent lehetett látni a futók között. Itt a cél ugyanis tényleg csak a részvétel. Aki teljesíti a távot, kap egy sorsjegyet, amivel nyerhet. Mindenki igyekszik minél több ilyenre szert tenni, hiszen ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy az adott napi versenyt teljesítsük.

 

 

Kedden a bicikliseké a főszerep. Ezt érdemes látni: hány meg hány óvodás áll a sípszóra várva, és tekeri végig pillanatok alatt a rövidebb távot. A nagyobbak már kétkeréken, de a pótkerekesek is sokan vannak, hogy a 2 éves kismotorosokról (ők még pedál nélkül hajtanak) ne is beszéljünk! Ami még fantasztikus élmény, ahogy a szervezők, nézők szurkolnak a legutolsóként  befutó kistörpéknek is, mert mindenki úgy érzi, csodálatos, hogy megcsinálta. Aztán indul a nagycsapat. Élen természetesen a profikkal, de a sorvégére itt is beérnek a babák is a gyerekülésben…

 

 

 

Szerdára már egész csapatokat kell összeállítani, mert duatlon váltó szerepel soron. Az első fut, a középső bringázik, az utolsó megint fut. Aki eddig egyedül nem állt a rajthoz, az talán a csapatban szerencsét próbál. Nincs egyedül, itt is jelen van a város apraja-nagyja. Zeng a taps a szurkolóktól, mert azért mindig akad, aki inkább csak szemlélőként vesz részt a programokon.

 

 

És még nem írtam az evezős versenyekről, a maratoni futásokról, és biztosan volt olyan is, amit még én sem vettem észre.

Esténként koncertek várják a népet, a gyerekeknek egészen sötétedésig vannak játszóházak, kisautók, céllövöldék, hogy ők is csak a szépre emlékezzenek. Ezekben a napokban biztos, hogy rengeteg ismerőst talál az ember, akár osztálytalálkozókat is meg lehet ejteni a parkban, annyian vagyunk.

Ha már kellemesen elfáradt a lakosság, jöhetnek a profik. Vasárnap a  városból ingyenes buszok viszik a kíváncsiakat a Tiszához, hogy már az úszáson is szurkolhassanak. A kerékpárral bemennek  a versenyzők a városba, és ott futnak be a célba.

Estére a versenyzők eredményhirdetése is lezajlik, jöhetnek a sorsjegyek… Az utolsó koncertet egy tűzijáték is megelőzi, hogy teljes legyen a hangulat.

 

 

Nagyon jó csapat kezében van a szervezés (valószínűleg nem véletlen, hogy az athéni olimpia triatlon versenyeinek szervezésében is ott vannak néhányan!), büszkék lehetünk rájuk is!

Köszönjük nekik ezeket a napokat!
Jövőre is lesz triatlon! (Lesz?) Gyertek Ti is!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

Németh Kornél két napja távozott ismeretlen helyre az otthonából.
"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

Olvasóink segítségével készítettünk egy gyűjteményt vicces és meglepő beírásokról - mutatjuk a kedvenceinket!
Hogyan fogyhatunk inzulinrezisztensként?

Hogyan fogyhatunk inzulinrezisztensként?

Az inzulinrezisztenciával élőknek még nehezebb lehet a fogyás, mint az e tekintetben egészségeseknek, éppen ezért számít olyan sokat a professzionális segítség. Czakó Bettina, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa, okleveles táplálkozástudományi szakember MSc a biztonságos, tartós súlyvesztés alapjairól beszélt az érintetteknek.
Eltűnt egy 13 éves lány - a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Eltűnt egy 13 éves lány - a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Szabó Regina Petrát keresi a rendőrség.
A szerkesztő ajánlja