SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Jin és jang

Kókai Kata [cikkei] - 2006-02-24
Az egymásba fonódó fekete és fehér szimbólumát mindenki ismeri. Jin és jang: a két ellentétes pólus.
Jin és jang

A Tao szerint a Jin és jang két ellentétes energia, melyek fenntartják a világ egyensúlyát. Szimbóluma, az egymásba fonódó, végtelen fekete és fehér harmóniát alkot, olyan harmóniát, melyre a Feng shui is törekszik.

Jin energiához tartozó elemek:

· Nőiesség
· Kerek, ívelt, gömbölyded formák
· Kék, zöld fehér és ezüst színek
· Mély, tompa hangok

A Jin típusú ember

A Jin típusú ember az érzelmek világában él, s rajong a művészetekért. Türelmes, kissé bizonytalan, s rendkívül érzékeny. Tudását, tapasztalatait szívesen megosztja másokkal. Érzéseit mindig kimutatja, őszinte.

Jang energiához tartozó elemek:

· Férfiasság
· Szögletes, egyenes formák
· Feketes, vörös, sárga és arany színek
· Magas hangok

A Jang típusú ember

A Jang típusú ember szinte tökéletes ellentéte a Jin emberének. Az érzelmekkel szemben inkább a józan ész, a logika vezérli. Határozott, bátor, és mindig törekszik arra, hogy vezető szerepre tegyen szert. Ugyanakkor figyelmes, tekintettel van a többi emberre is.

Jing és jang energia mindenkiben található. Amikor képzelőerőnket használjuk, vagy erősebb érzelmek befolyásolnak, a Jin energia kerül előtérbe, ha azonban racionálisan kell gondolkodnunk, a Jang energia kapja a főszerepet.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja