SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hova építkezzünk?

Kókai Kata [cikkei] - 2006-02-20
A Feng shui támpontokat adhat az ideális építkezési hely kiválasztásához. A környezet megvizsgálásával kiválaszthatjuk a ház számára legideálisabb területet.
Hova építkezzünk?

Sokan szeretnek kertes házban élni, s még többen igyekeznek megépíteni saját házukat egyéni ízlésük szerint. A feng shui elvei alapján sok tikintetben meg kell vizsgálni a telket, melyen leendő házunkat szeretnénk felépíteni.

Külső környezet:

-Előnytelen, ha a ház közelében zajos épület, vagy nagy feszültségű áram található. Célszerű csendes, nyugodt környezetbe költözni, kerülni a nagy feszültségű vezetékeket, a gyárépületeket, szemétlerakókat.

-Érdemes bekukkantani a szomszéd udvarára is. Ha a szomszédos házakban élők egészségesek, kiegyensúlyozottak, házuk környéke, a kert jól rendezett és tiszta, akkor ezen a környéken jó a csi, s érdemes ide építkezni.

A telek jó, ha:

- Ha a telken dús a növényzet, egyetlen fa, vagy bokor sem száradt el, nincsenek elhullott állatok, vagy szemét, akkor egészséges chi uralkodik a telken, ami az ide költözőknek is szerencsét hoz.

- Ha énekesmadarakat látunk a területen, az kedvező jel.

- A telek bizonyos pontjain előfordulhat, hogy sokkal szebb növények nőnek, dúsabb a fű, vagy szebbek a fák. Itt található a legkedvezőbb energia (sárkánypontnak is nevezik), ezért ide érdemes építkezni.

- A kínaiak szerint a hegyek, dombok védelmet nyújtanak, s jó csít biztosítanak, ezért előnyös, ha valaki egy domb lábánál építkezik.

- Még kedvezőbb, ha a telek mellett folyó, vagy tó terül el. Fontos, hogy a víz lassú áramlású legyen, ez nem csak jó energiát jelent, de gazdagságot is hoz az ott élőknek.

- A folyóba benyúló földnyelv, vagy félsziget szintén ideális hely lehet, itt azonban fontos, hogy a folyó ne legyen túl széles, mert a túl sok víz ártalmas lehet.

- A feng shui a szimmetrikus, szabályos formákat kedveli. Célszerű négyzet, vagy téglalap alakú telket vásárolni, s arra építkezni.

A telket nem érdemes megvenni, ha:

- Fontos, hogy a telken ne legyenek "negatív állatok", tehát kóbor kutyák, ragadozó madarak, mert ez a negatív energiákat jelzi.

- Nem szabályos alakú (ez esetben egyes életteületek úgymond "eltűnnek").

- A telek közelében egész nap hangos zaj, vagy bűz uralkodik.

- A szomszédos telkek elhanyagoltak, a lakók szegények, vagy rossz sorsul van.

- A közelben nagy feszültségű vezetékek haladnak.

A házat mindig érdemes a telek közepén megépíteni. Ha erre nincs lehetőség, az átellenes szemközti sarokba ültessünk egy nagy fát, vagy helyezzünk el egy sziklakertet.
A házhoz vezető út is nagyon fontos. Soha ne legyen teljesen egyenes, mert az energiák túl gyorsan beáramlanak. Ha mágis ilyen alakú, az út két oldalára ültessünk fákat, vagy bokrokat, ez lassítja a csí áramlását.
A legkedvezőbb, ha egy körforgalomhoz hasonló övény vezet a bejárathoz, közepén pedig négyzet alakban virágoskert van. Ez a kínai szerencsehozó pénzérmére hasonlít, így gazdagságot hoz az ott élőknek.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja