SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Húsvéti tojásfestés

Kókai Kata [cikkei] - 2005-03-13
Nem csupán a boltban kapható festékekkel készíthetünk lakásdíszt. Néhány ötlet tojásfestéshez.
Húsvéti tojásfestés

Festés természetes alapanyagokkal
 

  • Barna- főzzünk erős fekete teát, és áztassuk benne a tojást.
  • Bordó- ecetes cékla levében áztassuk a tojást.
  • Kék- az áfonya leve kékre színez.
  • Zöld- csalánt, vagy spenótot is használhatunk.
  • Narancs- narancsszörppel fessük be a tojást.
  • Bézs- hagyma levével színezzük be a tojást.


Díszítés

Mozaik: fessünk be egy tojást több színűre, majd törjük apró darabokra. Fessünk be egy tojást fehérre, és ragasszuk rá mozaikszerűen a festett tojásdarabokat.

Tojáskarcolás: Fessünk be egy tojást tetszőleges színre, majd ceruzával vékonyan rajzoljunk rá tetszőleges mintát. A mintát karcoljuk bele tű segítségével. Lakkal, vagy zsírozással is fényesíthetjük.

Bundás tojás: A tojást kenjük be vékonyan ragasztóval, majd forgassuk meg szárított kókuszreszelékben. A minta variálható, akár lencsébe, búzába is forgathatjuk.

Levélminta: A tojásra helyezzünk tetszőleges levelet, majd tegyük bele egy rossz nejlonharisnyába, s áztassuk be festékbe. A levél helye natúr színű marad.

Zászlós tojás: A tojást mártsuk be egészen az első festékbe. A második színű festékbe már csak a 2/3-ig, majd ha megszáradt, az alját helyezzük a harmadik színű festékbe, így zászlószerű, többszínű tojást kapunk.

A tojás díszítéséhez szinte bármit felhasználhatunk. Az egyszínűre festett tojásokra ragaszthatunk tül anyagból készült masnit, flittereket, vagy gyöngyöket. Ha kézzel festünk mintás tojást, mindig lakkozzuk le, hogy a festék ne kopjon le róla.

 

Fotó: kaboompics/pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja